DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Çorlu Tren Kazası Davası'nda verilen kararı eleştirdi. Koçyiğit, kazanın göz göre göre gelen bir katliam olduğunu belirterek, gerekli tedbirler alınsaydı belki de bu kaza yaşanmayacaktı ifadesini kullandı. Ayrıca, hükümetin lükse ve şatafata para ayırmayı tercih ettiğini, gerekli altyapı çalışmalarının yapılmadığını vurguladı.

İYİ Parti'nin yeni 'A takımı' açıklandı: Listede kimler var? İYİ Parti'nin yeni 'A takımı' açıklandı: Listede kimler var?

Davada yargılananların asli sorumlular olmadığını belirten Koçyiğit, ailelerin feryatlarının AKP iktidarı tarafından duyulmadığını ve adalet taleplerinin karşılanmadığını ifade etti. Adaletin sağlanması için bir gün herkesin hesap vereceğini belirten Koçyiğit, adaletin yerini bulması için mücadele edeceklerini dile getirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yönelik eleştirilerde bulunan Koçyiğit, Tunç'un DEM Parti'yi kapatma üzerinden yargıya talimat verdiğini ve yargıyı iktidarın çıkarları doğrultusunda yönlendirmeye çalıştığını öne sürdü. Adaletin siyasi amaçlar doğrultusunda kullanıldığını ifade eden Koçyiğit, halkın sinir uçlarını zıplattıklarını, ancak seçim sonuçlarının bunun açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Koçyiğit ayrıca, Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yasaklanmasını da eleştirerek, işçi ve emekçilerin taleplerini haykırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi