Şener'e göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DEM Parti'nin yöneticileri, üyeleri ve bağlı belediyelerinin Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı fiilleri ile ilgili savcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi istedi. Yargıtay Başsavcılığı'nın açılan soruşturma dosyalarını inceledikten sonra "delillerin toplanması" aşamasını tamamlayarak DEM Parti hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağı belirtiliyor.

Nebahat Çehre hastaneye kaldırıldı! İşte ünlü oyuncunun sağlık durumu! Nebahat Çehre hastaneye kaldırıldı! İşte ünlü oyuncunun sağlık durumu!

DEM Parti'nin Hazine yardımının da durdurulması talep edilebilecek.

DEM Parti daha önce de kapatma davasıyla karşı karşıya kalmıştı. HDP, hakkında 2021 yılında Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası açıldıktan sonra, 2023 yılındaki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine YSP adıyla girdi. YSP seçim sonrası adını HEDEP olarak değiştirdi. "HEDEP" isminin kapatılan HADEP'e benzemesinden dolayı değiştirilmesi istendi.  Son olarak ise ismini DEM olarak değiştirerek 31 Mart 2024 yerel seçimlerine bu isimle girdi.

Kaynak: onedio