Genç yaşında müzik kariyerini bırakarak öğretmenlik mesleğini seçen Deniz Tekin, gündemde sıkça araştırılan bir isim haline geldi. Müzik dünyasında adını duyuran Deniz Tekin, ünlü sanatçılar Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu gibi isimlerin seslendirdiği 'Beni Vur' adlı şarkıyı yeniden yorumlamış ve Susamam adlı pek çok rapçinin ortak projesine destek vermişti. Peki, Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin kaç yaşında, nereli?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir amblem mi kullanacak? Açıklama geldi! Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir amblem mi kullanacak? Açıklama geldi!

DENİZ TEKİN KİMDİR?

DENİZ TEKİN KİMDİR?

İzmir doğumlu olan Deniz Tekin, 7 Haziran 1997'de hayata gözlerini açmıştır. Lise eğitimini Gaziantep'te tamamladıktan sonra üniversite için İstanbul'a gelmiştir. Müzikle piyano ve yan flüt çalarak ilgilenmeye başlayan Tekin, ortaokul ve lise yıllarında çeşitli yerel gruplarda yer almış ve 16 yaşında bir kafede müzik yapmaya başlamıştır. Bu dönemde kaydettiği coverları 'Daphead' kullanıcı adıyla internet üzerinde paylaşmaya başlamıştır.

2015 yılında Ahmet Kaya'nın "Beni Vur" adlı şarkısına yaptığı coverla internet üzerinde popülerlik kazanan Deniz Tekin, Sofar İstanbul projesi olan "Böyle" klibinin yayınlanmasıyla birlikte ünü hızla artmıştır. 2017 yılında sadece 19 yaşında iken dokuz şarkıdan oluşan "Kozakuluçka" adlı albümünü yayınlamıştır. Bu albümde vokal performansının yanı sıra söz yazarı ve besteci olarak da ön plana çıkmıştır. Albümdeki düzenlemelerde müzisyen arkadaşlarıyla birlikte çalışmıştır.

Deniz Tekin, Türkçe şarkıların yanı sıra İngilizce ve Fransızca coverlar da yapmaktadır. Müzik kariyerinin yanı sıra öğretmenlik de yapmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi