Kanlı 1 Mayıs nedir? 1 Mayıs 1977'de Türkiye'de neler oldu? Kanlı 1 Mayıs nedir? 1 Mayıs 1977'de Türkiye'de neler oldu?

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay'ın ayağa kalkması için hükümetle yerel yönetimlerin koordineli hareket etmesi gerektiğini söyledi. 
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla etkilenen kentlerden Hatay'a gelerek çeşitli temaslarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremden sonra 8-9 ay geçmesine rağmen kentteki tablonun çok zor bir durum olduğunu söyledi. Ankara Milletvekili Sadullah Ergin'in de katıldığı basın toplantısı düzenleyen Babacan; "Hükümete sesleniyorum; bir an önce depremden etkilenen her bir ilimiz için ayrıca kendi çapında her bir ilçemiz için bir koordinasyon yapısı mutlaka kurun, işte meclis açık, bu koordinasyon yapısına biraz güç verin, sorunların yerelde, yerel tarafından çözülmesiyle ilgili kapıları açın. 8-9 aylık bir süre geçmesine rağmen Hatay'daki tablonun hala oldukça zor olduğunu, yaşam şartlarının çok güç olduğunu bizzat yerinde görme imkanını bulmuş olduk" dedi.
'EN BÜYÜK SORUN, BELİRSİZLİK'
"Yeni imar planı çıkacak mı, ne zaman çıkacak, hangi şartlarda kim haklara sahip, yargı süreçleri dikkate alınıyor mu?" diye soran Babacan, "Yarın biliyorsunuz TBMM'de, komisyonda ele alınmaya başlanacak bir yasa teklifi var. Bu belirsizliğin bir kısmını da gidermeye dönük bir çalışma diye biz bunu anlıyoruz ama bir yandan da bazı belirsizlikler belki giderilirken yeni belirsizliklerin kapısını açma ihtimalini de görüyoruz. Bu kadar uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen hala plan, program konusunda eksikliklerin olması üzücü. Mutlaka meslek örgütleri ve yerel kapasite devreye girmeli ve her şeyle ilgili bir koordinasyon yapısı kurulmalı ama bu koordinasyon yapısı kurulurken de 'A partisi, B partisi, bendensin, değilsin, ötekisin' demeden, gerçekten bu şehir için beraber bir çalışma yapısının kurulmasını önermiştik. Fakat bu olmadı. Bunun olmamasının da kötü sonuçlarını, sıkıntılarını gerçekten hala yaşıyoruz, yaşamaktayız dedi. Ali Babacan, basın toplantısının ardından kentteki yıkım alanlarında incelemelerde bulundu. (DHA)


 

Kaynak: