Bahçeli, "'Yerel halk' ifadesiyle Türk milletini aşağılamaya çalışan karanlık zihniyetin, son günlerde yaşadığımız skandalların önde gelen sorumlusu olduğunu inkar etmek mümkün değildir" dedi. Ayrıca, Bahçeli, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreninde yaşananları da sert bir dille eleştirdi.

Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret ettiği belirlenen U.G. adlı şüpheli tutuklanmıştı. Bu olaya ilişkin tepkisini dile getiren Bahçeli, "Vatanımızın bir köşesinde İstiklal Marşı'nın söylenmesine karşı çıkan, Türk bayrağının göndere çekilmesini ve şehitlerimize saygı duruşu yapılmasını reddeden, Aziz Atatürk ve Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bölücü unsurlar, bu milletin çocukları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mensupları olamazlar" şeklinde konuştu.

Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu: Osmanlı Devleti'nde tahtta en kısa süre kalan padişah kimdir? İşte cevabı Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu: Osmanlı Devleti'nde tahtta en kısa süre kalan padişah kimdir? İşte cevabı

DEM Parti hakkında kapatma davası açılmalı

Bahçeli, "Türk bayrağını reddeden alçaklar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmalı, mallarına-mülklerine el konulmalı, ayrıca DEM Parti hakkında kapatma davası açılmalı ve bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı, zaman oyunlarına son verilmeli ve tarihe, mirasa, vatan ve millete ihanet edilmemelidir" dedi. MHP lideri, "Yerel halk" ifadesiyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef aldı.

Bahçeli, "'Yerel halk' ifadesiyle Türk milletini aşağılamaya çalışan karanlık zihniyetin, son günlerde yaşadığımız skandalların önde gelen sorumlusu olduğunu inkar etmek mümkün değildir" dedi. "Müfsit" kelimesi, ortalığı karıştıran veya bozan anlamına gelmektedir. Bahçeli, "Küresel Emperyalizmin baskısı altında iç huzuru bozan terör sevicilere boyun eğmek, hainliği özgürlük ve demokrasi kisvesi altında meşrulaştırmak, unutulmamalıdır ki, milli felakete hizmet etmek, devlete ve millete ihanettir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA