Güncel personel alımı ilanlarından derlenen bilgilere göre, toplamda 18 kamu kurumu işçi veya memur alımı yapacak. Personel alımı ilanlarının detayları, başvuruların en geç Nisan ayı sonuna kadar alınacağı şeklinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Işçi Alımı Foto 1

18 Kamu kurumundan personel alımı

18 kamu kuruluşu toplamda 1.877 personel alımı gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Eti Maden, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Jandarma Sahil Güvenlik Komutanlığı, YÖK, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Ajansı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı, Kastamonu Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Personel alımı için son başvuru tarihleri, alınacak kadrolar açıklandı.

Işçi Alımı Foto 2

Hazine ve Maliye Bakalnlığı: 1271 Personel alacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yazılı ve sözlü sınavla 1271 Gelir Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Gelir Uzman Yardımcısı başvuruları, 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00'da sona erecektir. Giriş sınavının yazılı bölümü ise 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirilecektir.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu: 25 Sözleşmeli personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, büro personeli (Muhasebe, Yönetim Bilişim Sistemleri, Maliye, Ağ ve Sistem Yönetimi, Yönetici Asistanı), Sağlık Teknikeri (Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik), Destek Personeli (Yemekhane Personeli, Temizlik Görevlisi, Bakım Onarım - Elektrik, Bakım Onarım - Soğutma Sistemleri, Teknisyen) pozisyonları için 25 adet sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 18 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 1 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi: 5 Personel alımı yapacak

Merkezi Finans ve İhale Birimi Personel Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte, 6 – 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında 1 adet Uzman Personel ve 2 adet Destek Personeli pozisyonu için Giriş Sınavı; ayrıca 1 adet Uzman Personel pozisyonu için Seçme Sınavı düzenlenecektir.

Işçi Alımı Foto 3

Eti Maden: 218 Personel alımı yapacak

AK Partili Bölük'ten Özgür Özel'e çağrı: 'Bir zahmet o açıklamayı neden yaptınız, açıklar mısınız?' AK Partili Bölük'ten Özgür Özel'e çağrı: 'Bir zahmet o açıklamayı neden yaptınız, açıklar mısınız?'

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2024 yılı sürekli işçi ve memur istihdamı kapsamında İŞKUR ve ÖSYM aracılığıyla personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda, Eskişehir'deki Kırka Bor İşletme Müdürlüğü'ne 162, Balıkesir'deki Bigadiç ve Bandırma İşletme Müdürlüğü'ne ise toplamda 56 olmak üzere 218 yeni istihdam sağlanacaktır.

TTK: 2 Müfettiş yardımcısı alacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, Zonguldak'ta görevlendirilmek üzere yarışma sınavı ile 8. dereceden 2 Müfettiş Yardımcısı alacak. Başvurular 15 Nisan 2024 tarihinde başlamış olup, 26 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Jandarma Sahil Güvenlik Komutanlığı: 31 Sürekli işçi alacak

Jandarma Sahil Güvenlik Akdeniz Onarım Destek Komutanlığı (Mersin/Akdeniz) işyerinde istihdam edilmek üzere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla 31 sürekli işçi alımı gerçekleştirilecektir. Başvurular 1 Nisan 2024 tarihinde başlamış olup, 5 Nisan 2024 tarihinde sona erecekti. 

Işçi Alımı Foto 4

YÖK: 16 Sözleşmeli personel alacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kıdemli Yazılım Mimarı, Kıdemli Bilişim Uzmanı, Bilişim Uzmanı, Çözümleyici ve Programcı pozisyonları için 16 adet sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Başvurular 22 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 5 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Kıyı Emniyeti: 3 Personel alacak 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, daimi işçi statüsünde 3 personel alımı yapacaktır. Bu alımlardan 2 büro personeli için EKPSS, 1 büro personeli için ise KPSS P3 puan türü gerekmektedir. Başvurular, 1 Nisan'a kadar Türkiye İş Kurumu aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Türkiye Ulusal Ajansı: 96 Sözleşmeli personel alacak

Dışişleri Bakanlığına bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Türkiye Ulusal Ajansı, çeşitli unvanlarda 96 sözleşmeli personel alımı yapmak için sözlü giriş sınavı düzenleyeceğini duyurdu. Başvurular 18 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 15 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Işçi Alımı Foto 5

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı: 2 Sözleşmeli personel yapacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Antalya, Burdur ve Isparta illerinin kalkınması ve gelişmesinde görevlendirilmek üzere seyahat engeli olmayan 2 uzman personel alımı yapacaktır. Ajansın merkezi Isparta ili olup, faaliyet alanları Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsamaktadır. Sınavı başarıyla tamamlayan adaylar, Ajans Genel Sekreterliğinin uygun göreceği bu illerden birinde çalışacaktır. Başvurular 1 Nisan 2024 tarihinde başlamış olup, 19 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Dicle Kalkınma Ajansı: 2 Sözleşmeli personel yapacak

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde istihdam edilmek üzere 2 uzman personel alımı gerçekleştirecektir. Başvurular 25 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 15 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Kastamonu Üniversitesi: 2 Sözleşmeli personel yapacak

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü, büro personeli unvanında istihdam edilmek üzere Genel Sekreterlik birimine yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Başvurular 19 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Işçi Alımı Foto 6

Selçuk Üniversitesi: 45 Sözleşmeli personel alacak

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü; Büro Personeli, Destek Personeli (Temizlik), Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Diyetisyen, Mühendis (Bilgisayar) ve Sağlık Teknikeri (Tıbbi Görüntüleme) pozisyonları için toplamda 45 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Başvurular 25 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 15 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi: 3 Bilişim personeli alacak

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü, Ağ Yönetim Uzmanı, Yazılım Geliştirme Uzmanı ve Yazılım Önyüz Geliştirme Uzmanı pozisyonlarında 3 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacaktır. Başvurular 26 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 17 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Bingöl Üniversitesi: 30 Sözleşmeli personel alacak

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile büro personeli pozisyonları için 30 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Başvurular, 27 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 5 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Işçi Alımı Foto 7

Uşak Üniversitesi: 55 Sözleşmeli personel alacak

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü, Büro Personeli, Spor Uzmanı, Tekniker (Çevre, Kimya, Bilgisayar), Teknisyen (Elektrik-Elektronik, İnşaat, Bilişim, Mobilya), Sağlık Teknikeri (Tıbbi Laboratuvar, Ağız ve Diş Sağlığı) pozisyonları için KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak toplamda 55 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Başvurular, 29 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 19 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi: 2 Sözleşmeli personel alacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak Sağlık Teknikeri ve Programcı pozisyonları için sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. Başvurular, 29 Mart 2024 tarihinde başlamış olup, 5 Nisan 2024 tarihinde sona erecektir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: 69 İşçi alacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 2 tarama uzmanı (kaptan), 2 tarama uzman yardımcısı, 7 sınırlı kaptan, 43 usta gemici, 2 gemi elektrikçisi, 10 yağcı ve 3 gemi aşçısı olmak üzere toplamda 69 işçi alımı yapacaktır. Adayların başvuru yapacakları pozisyon için gerekli belge ve hizmet koşullarını sağlamaları gerekmektedir. Başvurular, 5 Nisan'a kadar Türkiye İş Kurumu internet sitesi üzerinden yapılabilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi