Kellik riski yükseliyor

20'li yaşlarda başlayan saç dökülme problemi, önüne geçilmezse kelliğe kadar gidebiliyor. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre bazı içeceklerin içerisinde bulunan bileşenler kellik riskini yüzde 42'ye kadar artırabiliyor.

Hangi içecekler tehlikeli?

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanları tarafından yapılan araştırmada bazı içeceklerin saç sağlığına zarar verebileceği ve bu sebepten dolayı kelleşme riskini artırabileceği ortaya çıktı. Bu içeceklerin başında ise enerji ve gazlı içecekler geliyor.

Atatürk'ün favori hobisi Briç, zekâ ve stratejinin mükemmel uyumu Atatürk'ün favori hobisi Briç, zekâ ve stratejinin mükemmel uyumu

Araştırma sonuçları korkutuyor

Bilim insanlarının 2000 kişi ile yaptığı araştırma sonuçlarında erkeklerde kelleşme riskini artıran içeceklerin ilk deneylerde yüzde 30, ikinci deneylerde ise yüzde 42'ye kadar etkili olduğu belirtildi. Bilim insanları daha sonraki yaptığı deneylerde istatistiklerin bu düzeyde kaldığını belirtti.

Kelleşme neden oluyor?

Bu içeceklerin kelleşme riskini artırmasının sebebinin ise içeceklerin kan şekeri oranını bir anda yükseltip düşürmesi olarak tahmin ediliyor. Kan şekeri dengesinin bozulması, saç köklerinin zayıflamasına ve dökülmesine neden oluyor.

Saç sağlığınızı korumak için ne yapmalısınız?

Kellik riskini azaltmak için enerji ve gazlı içeceklerden uzak durmanız önemlidir. Ayrıca bol su içmek, sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak da saç sağlığınız için faydalıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ