18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz'dan gurur veren başarı: 12.8 milyonluk bursla Harvard Üniversitesi'ne gidiyor! 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz'dan gurur veren başarı: 12.8 milyonluk bursla Harvard Üniversitesi'ne gidiyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (Diyanet) araç sayısı, genel olarak toplumun eleştirilerine neden oldu. Diyanet'in toplam 408 araçlık filosunda, 283 binek otomobil, 93 minibüs, 15 kamyonet, 4 midibüs, 2 otobüs ve 2 arazi aracı bulunuyor. Başkan Ali Erbaş'ın kullanımı için tahsis edilen Audi A8 ve 2 zırhlı Mercedes de Diyanet filosunda yer alıyor.

Diyanet'in araç filosuyla ilgili bazı dikkat çekici detaylar şunlar

-Diyanet'in binek otomobil sayısı, birçok bakanlığın toplam araç sayısını aşıyor.
-Filoda yer alan araçların çoğu son model ve lüks segmentten.
-Diyanet'in araç kiralamada istikrarlı olduğu görülüyor. Başkan Erbaş'a tahsis edilen Audi A8 ve 2 zırhlı Mercedes, kiralanmış araçlar arasında yer alıyor.
-Diyanet'in araç filosunun bu kadar geniş olması, toplumda eleştirilere neden oluyor. Eleştirmenler, -Diyanet'in bu kadar fazla araca ihtiyacının olmadığını ve bunun israf olduğunu savunuyor.
-Diyanet yetkilileri ise filodaki araçların ihtiyaçlar doğrultusunda kullanıldığını ve israfın önüne geçildiğini savunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ