Koton'dan uluslararası büyüme hamlesi! ABD ve Macaristan'da mağazalar açılıyor! Koton'dan uluslararası büyüme hamlesi! ABD ve Macaristan'da mağazalar açılıyor!

Dolar kuru, 26 Şubat 2024 Pazartesi günü sabaha karşı 31.316 seviyesine yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 8:20 civarında ise 31.258 - 31.316 bandında işlem görmeye devam ediyor. Bu, doların son zamanlarda Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ettiğinin ve yatırımcılar için endişe verici bir gelişmenin göstergesi. Dolar kurunun son aylardaki istikrarsız seyri ve yükseliş trendi, yatırımcılar ve ekonomi uzmanları tarafından endişeyle takip ediliyor. Doların TL karşısında değer kazanması, ithal ürünlerin fiyatlarında artışa, enflasyonda yükselişe ve yatırımların azalmasına neden olabilir.
Whatsapp Image 2024 02 26 At 07.20.43Dolar Kurunun Yükselişine Neden Olan Faktörler:
Küresel Ekonomideki Belirsizlikler
: ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına gitmesi ve küresel ekonomideki belirsizlikler, doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oluyor.
Yüksek Enflasyon: Türkiye'deki yüksek enflasyon oranı, yatırımcıların TL'ye olan güvenini zedeliyor ve dolar talebinin artmasına yol açıyor.
Jeopolitik Riskler: Türkiye'nin jeopolitik konumu ve bölgedeki siyasi belirsizlikler de yatırımcıların risk algısını artırıyor ve dolar kurunun yükselmesine katkıda bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ