Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu ücret tarifelerine zam yaptı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu ücret tarifelerine zam yaptı

Mavi çipli hisselerin bulunduğu Dow Jones endeksi, son dönemde benzeri görülmemiş bir yükseliş yaşadı ve rekor seviyelere yaklaştı. Geçen hafta %2'den fazla artarak 40.000'e yaklaşan ortalama, 30 hisseden oluşuyor ve 1896 yılında piyasaya giriş yaptı.

Dow Jones endeksi, geçen haftanın son işlem gününde hafif bir düşüş yaşasa da, hala kilit rekor seviyesine oldukça yakındı. Bu yükselişte, Fed'in 2024 yılında üç faiz indirimi beklentisini yinelemesi etkili oldu. Fed Başkanı Jerome Powell, güçlü bir işgücü piyasasının merkez bankasını politikayı gevşetmekten alıkoymayacağını vurguladı. Bu çerçevede, Dow'u 40.000 ve ötesine taşıyabilecek hisseleri belirlemek için analistlerin öngörülerine başvuruldu. Aşağıdaki hisseler, önümüzdeki 12 ay içinde ortalama analist hedef fiyatlarına göre %10 veya daha fazla bir artış bekleyen hisselerden oluşuyor.

Apple, ABD Adalet Bakanlığı'nın antitröst davası açmasının ardından geçen hafta baskı altına girerek değer kaybetti ve yıl başından bu yana %10'un üzerinde düşüş yaşadı. Ancak, analistler hala umutlu. FactSet'e göre, analistlerin %57'si Apple için "AL" veya "YÜKSEK PORTFÖY AĞIRLIĞI" notunu koruyor. Morgan Stanley'den Erik Woodring, Wall Street'in Apple'ın yapay zekâ çabalarını gözden kaçırdığını belirtti.

Boeing, 2024 yılında baskı altında kalarak hisse başına yaklaşık %27 geriledi. Şirket, 737 Max ile ilgili güvenlik sorunları nedeniyle artan incelemelerle karşı karşıya kaldı. Ancak bu hafta şirket CEO'sunun görevden ayrılacağı ve böylece 737 Max'a ilişkin sorunların giderilebileceğine dair artan umutlarla hisse destek buldu. FactSet'in anketine göre, analistlerin %69'u Boeing hisselerini "AL" veya "YÜKSEK PORTFÖY AĞIRLIĞI" olarak değerlendiriyor. LSEG'e göre konsensüs hedef fiyatı hissede %36 artışı ima ediyor. UBS analisti Gavin Parsons, Boeing hisselerinin çok yıllı bir ufukta iyi bir satın alma fırsatı olduğuna inandıklarını belirtti ve hissenin önümüzdeki 12 ay içinde %45'in üzerinde artışı ima eden 275 dolarlık hedef fiyatı ve "AL" notunu korudu.

Kaynak: Haber Merkezi