Baharın müjdecisi Hıdırellez, Kalamış’ta düzenlenecek şenliklerle kutlanacak Baharın müjdecisi Hıdırellez, Kalamış’ta düzenlenecek şenliklerle kutlanacak

Dünyanın uluslararası ilk çocuk şenliği TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nin 46’ncısı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 29 ülkeden yüzlerce çocuğun katılımıyla başkent Ankara’da devam ediyor. Bu yılki ana teması “Dünya Çocukları Barış İçin El Ele” olan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklar, bugünkü programları kapsamında Anıtkabir ve TRT Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e gitti

Dünyanın dört bir yanından gelen çocukları temsilen bir heyet TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı eşliğinde 23 Nisan'ı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e gitti. Saygı duruşunun ardından TRT Genel Müdürü Sobacı, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Türkiye’de buluşan dünya çocukları, barış için el ele veriyorlar

TRT Genel Müdürü Sobacı, deftere şunları yazdı; “Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğiniz bu müstesna günü 1979 yılından beri ruhuna uygun şekilde kutluyoruz. Bu yıl 46’ncısını düzenlediğimiz TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye’de buluşan dünya çocukları, barış için el ele veriyorlar. Dünyanın geleceğine kardeşlik tohumları ekmek için çıktıkları bu yolda, çocuklarımız ile beraber yürümeye devam edeceğiz.”

Kaynak: Bülten