Komşusuna saldıran Halil Sezai hakkında dava açıldı, saldırıda kullandığı odun silah sayıldı
İddianamede şarkıcı Halil Sezai’nin, yaralama, tehdit, haneye tecavüz, mala zarar verme, hakaret suçlarından cezalandırılması istendi
Geçen ay komşusuna saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan şarkıcı Halil Sezai Paracıklıoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Istanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Halil Sezai hakkındaki düzenlediği iddianameyi mahkemeye gönderdi. Halil Sezai’nin saldırısı uğrayan şikayetçi Hüseyin Meriç’in ifadesi de iddianameye girdi.

Halil Sezai: Odunu şaka amaçlı uzattım

Meriç olayın ardından verdiği ifadede, Halil Sezai’nin içeriye girerek kendisini ''Seni öldürmeye geldim'' diye tehdit ettiğini ileri sürdü.

Bu sırada şarkıcının elinde odun parçası olduğunu anlatan Meriç, Halil Sezai’den uzaklaşmak amacıyla koşarak evin dışına çıktığını, saldırının dışarıda da devam ettiğini anlattı.

Halil Sezai ise ifadesinde odun parçasını Meriç’e şaka amacıyla uzattığını iddia etti.

O sırada şikayetçinin kendisine küfür ve hakaret ettiğini ve birkaç defa kendisine vurduğunu ileri süren Halil Sezai, bir anlık sinirle birkaç defa Hüseyin Meriç’e vurduğunu kabul etti.

İddianamede Halil Sezai’nin olay sırasında Hüseyin Meriç’e ettiği küfürler de yazıldı.

İddia edilen suçlar

Bilirkişi raporuna göre Halil Sezai’nin, Hüseyin Meriç’in evine zorla girdiğinin tespit edildiğinin belirtildiği iddianamede konut dokunulmazlığını ihlal suçunun da işlendiği ileri sürüldü.

Halil Sezai’nin yaralama, tehdit, hakaret, konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme suçlarından yargılanmasını ve cezalandırılmasını talep eden soruşturma savcısı, şarkıcının olayda kullandığı sopayı “silah” saydı ve Türk Ceza Kanunu’na göre verilecek cezanın bir kat arttırılmasını istedi.

Halil Sezai için 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi.

Editör: TE Bilişim