Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL 

Sağlıkta Ek Ödeme Çıkmazı;

Sağlık Çalışanları ek ödeme istemiyor tek ödeme istiyor.

Yayınlanan yönetmelik, sağlık çalışanlarına  ek ödeme vermek için değil, vermemek için ne yapabiliriz yönetmeliğidir.

Yetkililerin açıklamalarının tam tersine, çalışanların yak

laşık %50 sinin hiç alamadığı ek ödeme, kurumlarda çalışanlar arasında haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe de beraberinde getirmektedir.

Yönetmeliğe hazırlayan yetkililere soruyoruz!Hastayla birebir muhatap olan hemşireye, teknisyene, ebeye, şoföre, memura farklı gerekçelerle ek ödeme vermemek insani midir'  vicdani midi? 24 saat nöbet tutan personele, 8 saatlik ek ödeme yapmak nasıl izah edilebilir'

Hayatlarını bir bir kaybeden, Ön cephenin yorgun savaşçıları sağlık çalışanları, sokak, sokak virüsün izini takip eden filyasyon görevlileri, kendi canlarıyla, sevdikleriyle sınanan,  hastanede virüs kapıp hastalanan, buna rağmen ek ödeme ödenmeyen, hastanelerin yükünün genelini sırtlanmış olan hemşirelerimiz başta olmak üzere hekim dışı personellerimize ek ödeme vermemek hangi akla mantığa ve vicdana sığar'

Neredeyse tüm memurların esnek mesai yapıp tüm ödemelerini aldığı ortamda, zaman kavramı gözetmeksizin vatandaşlarımıza hizmet sunan pandeminin savaşçıları sağlık çalışanlarının bir günlük izninin bile ek ödemeden düşülmesi kabul edilemez.

Hastanede çalışıp ta, yapılacak ek ödemede pek çok kategoriye ayrılan çalışanlara yapılacak ödemeyi istemiyoruz.

Bazı idarecilerin kurum içinde personeller arasında ayrım yapması da ayrı bir sıkıntı. Aynı görevin ödeme olduğunda bir meslek grubuna ödeme olmadığında başka bir meslek grubuna yaptırılması kabul edilemez.

Sözün özü, pandemi döneminde sağlık çalışanları tükenmişlik sendromuna doğru ilerlemekte. Sağlık çalışanları üzgün, sağlık çalışanları moralsiz, sağlık çalışanları stresli, sağlık çalışanları mutsuz. Sağlık çalışanlarının elinden tutun yoksa kaybedeceksiniz.

Editör: TE Bilişim