Buca belediyesi meyve fidanı dağıtımı ile tarımsal üretime katkı sağlıyor Buca belediyesi meyve fidanı dağıtımı ile tarımsal üretime katkı sağlıyor

Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, geçen hafta Perşembe günü uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, 2 ay önce toprağa verdiği bir ağabeyinin acısını sindirememişti. Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan ve Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı olan 63 yaşındaki Bahri Dinar, sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda kalp krizi nedeniyle vefat ettiği belirlendi.

Bahri Dinar, son iki ay içerisinde 2 kardeşini toprağa vermişti. Ağabeyi Nazmi Dinar, Şubat ayında bir kalp krizi geçirirken, diğer ağabeyi Bahattin Dinar ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde bir iş kazasında hayatını kaybetmişti.

Ciğerci esnafı Bahri Dinar'ın cenazesi, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı ve gözyaşlarına hakim olamadı. Ünlü oyuncu Kenan Çoban da, Dinar için duygusal bir mesaj paylaşarak "Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne'mizin, Türkiye'mizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi