Başkanın konuşmasından önemli satırbaşları şu şekilde; 

Başkan pandemiyi nasıl geçirdi'
Biz sokaktaydık. Sokağa çıkmama gibi bir durumumuz yok, belediye başkanlığı görevini getirdiği bir durum bu önlemlere dikkat etmeye çalıştım. Kendi görevimi layıkıyla yapmak için dikkatli olmam gerekiyor. Sokakta vatandaşımızın yanındaydık. Geri planda belediye çalışanları arkadan destek olmaya çalışıyoruz, kenarda durma şansımız var. O süreçte ben hem sokaktaydım hem evdeydim. Hem de vatandaşlarla idim o şekilde geçirdik. 

Pazaryeri projeleri 

Karabağlar'da 3 katlı bir bina olacak. Bir katı otopark, bir katı tamamen kültürel hizmetlere ayrıldı. Bir katı da Pazar yeri olarak düzenlendi. Çevre düzenlemeleri yapılıyor. Tahminen kasım ayında faaliyete geçireceğiz. Önemli bir eksikliği gidereceğiz. Nikah salonu var orada. Pandemi dönemi atlatılırsa taziye yeri, düğün salonları toplantı salonları var. O bölgede yurttaşlar da pazar ihtiyaçlarını giderecek. Bütçemiz el verdiği sürece böyle çalışmalarımız sürecek. 

Yazın sıcaktan kışın yağmurdan korunacak şekilde pazaryerlerimizin düzenlenmesi lazım. Karabağlar’da 4 ayrı yerde kapalı pazar yerleri oluşturuldu. 2 pazaryeri projemiz daha var. Bunların hepsi bütçe ayırmamızı bekliyor. Yeni pazar yerleri projelerimizi var özellikle uçkuyularda Güzelyalı pazarı kalkınca vatandaşımız viyadük altından yararlanıyor ve orası biraz uzak. Belirli program dahilin de hayata geçireceğiz. Eski İzmir’de bir pazaryerimiz var Limontepe’de var. Bu alanlar Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda ilan edilen sit alanı içinde onlarında ayrıca düzenlenmeye ihtiyacı var. Çalışmalarımız olacak. 

Gençlik Merkezi
Önemli projelerimizden biri. Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere kentsel dönüşüm projesi ile rekreasyon alanı arasında kalan yer. Gençlere dönük bir merkez oluşacak. Birde futbol maçlarının yapılacağı bir saha var. Takımlar için büyük bir ihtiyaç. Stadyum olacak. Kapalı salon ve yarı olimpik havuz ve salon sporlarının yapıldığı bir yer olacak. Zamanlarını buradan geçirebilecekler. Kötü alışkanlıklardan korumak. Spora teşvik etmek ve kültür sanat projelerine tesis etmek. Bunları tek tek hayata geçireceğiz. 

Nasrettin Hoca Rekreasyon Alanı 
O alan yaklaşık 200 dönüm bir alan düzenlenmiş bir durumda herkes otoyoldan geçerken Nasrettin Hoca'yı görüyor. O semtlerde oturanların çok kullandığı bir alan var. Havuzlar var. Nasrettin Hoca bunun bir parçası ve içi bina. Uzun süre bizde karar veremedik burayı ne yapalım diye. Sonuçta bu işin uzmanlarıyla görüşerek onlarında fikirlerini alarak bilim kütür ve sanat merkezi haline getirmek gerekecek. Kalkınma Ajansı projeyi gerekli buldu ve destekleme kararı aldı. Hoca ile eleştirileri biliyor ve saygı duyuyoruz, şuna çok katılmıyorum Nasrettin hoca da bizim değerimiz. İzmir ile ne ilgisi var deniliyor. Mesela Buca’da Mevlana heykeli var. Bunlar bizim toplumumuzun değerleridir. Biz faydalı olmasının toplantısını yaptık ve Nasrettin Hoca’yı da boyama kararı aldık ve boyadık. 2 bin metre kare kapalı alan var. Çocuklara dönük fonksiyonel bir alan alması istiyoruz. Amaç Nasrettin Hoca'nın içini doldurmak ve orayı faydalı hale getirmek. Yavaş yavaş orası çocuklara dönük faydalı birçok etkinlik yapabileceği atölyeler gibi çeşitli etkinlikler olacak. Oradan çocuklarımız yararlanmış olacak. Çeşitli eğitimler verecek. Karabağlar halkının orayı sahipleneceğini umuyorum. Nasrettin Hoca’da bizim değerimiz. Alanca çay kahve içilecek yerler de var. Şöyle bir nefes alabilir. Çınar ağaçlarına ağırlık verdik ve çınarlarımızda büyüdüler. 

Kavacık Üzümü 
Karabağlar’da ikamet eden Murat Sincar arkadaşımız organize etti. Kavacık Şarkımız var. Ayrıca Türk Halk Müziği topluluğuna da teşekkür sanatçı arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Kavacık’a hitap eden bir müzik yapıldı. Bu çok anlamlı ve bunu desteklemek çok önemli. Hedef Kavacık üzümünün ekonomik değerinin orada çalışanlar tarafından alınmasını sağlamak. Bu yıl festivallerden daha fazla Kavacık’a ilgi var. Kavacık Üzümünü coğrafi işaretini aldık. Şimdi hedef Avrupa Birliği coğrafi işaretini almak. İnşallah Kavacık üzümüne de alırız. Zamanı olanlar gitsinler Kavacık Köyü’ne. Yol virajlı ama orman yoludur. Gidip gezebilirler. 

 

 

 

Editör: TE Bilişim