Geçen sezonun son haftasında Menemenspor ile karşılaşıp sahadan 1-1’lik sonuçla ayrılan Altınordu, yeni sezonu da Menemenspor karşılaşması ile açarken, alınan 2-0'lık galibiyet kırmızı lacivertli camianın yüreğine su serpti.

Geçen sezon ligde sancılı günler yaşayan ve kümede kalışını ancak son haftalarda ilan edebilen kırmızı lacivertli ekipte 16 yaşındaki Burak İnce, adeta bir penaltı rahatlığında kullandığı jeneriklik golüyle karşılaşmaya damgasını vururken, 
Altınordu'nun aradığı ağabeyi de Ahmet İlhan Özek'le bulduğunu gördük.

İlk kez Altınordu formasını giyen Ahmet İlhan'ın bir şutu direkten dönerken, galibiyeti sigortalayan Metehan'ın golünde de adeta "alda at" dercesine bir asist yaptı.
   
Menemenspor karşısında Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) patentli oyuncularımız Yusuf Yalçın Arslan, Oğulcan Ülgün, Ravil Tagir ve Muzaffer Kocaer 11’de görev yaparken, Mertcan Dağlı, Burak İnce, Yiğit Emre Çeltik, Furkan Metin, Yusuf Can Esendemir ile Enis Destan ise kadroda yer aldılar. 

Muzaffer Kocaer'in yerine 72. dakikada oyuna giren Burak İnce raket gibi bir sol ayak vuruşuyla, topu üst doksana adrese teslim yollarken, Menemen'in başarılı kalecisi Selmani'yi kımıldatmadı bile.

Altınordu geçen sezonun en önemli eksiği bitirici hamle handikapını aşacağı yolunda olumlu sinyaller verdi. Ahmet İlhan bu konuda en büyük güvencelerden biri. Gerisi Altınordu için teferruat. Zira kırmızı lacivertli ekipte futbolcuya göre oyundan ziyade, takım oyununa uyacak futbolcu ilkesi her şeyi çözüyor.


Menemenspor'a gelince; Kadroda çok yetenekli gençler var. En başta Fenerbahçe'nin radarına giren gençlik kariyerinde 40 golü bulunan Murat Elkatmış ve savunmada Furkan Bayır, ilk etapta sayabileceğimiz iki futbolcu. Göztepe'den gelen genç Yusuf Talum ve Tayfun'u da bunların arasına katabiliriz. Altay'da sakatlıktan kendini gösteremeyen Oğuz Han ve Alhassan da kalite isimler. Beninli Milli oyuncu Tidjani fizik kalitesiyle ümit verse de takıma adapte olması için zamana gereksinimi var.
Yalnız Mustafa Çeçenoğlu, Mehmet Boztepe, kaptan Samet Ali Hüseyin Çolak, Ali Keten, Ali Özgün bu ligin kalbur üstü isimleriydi. Yönetim transferde çok iyi nokta atışları ile bu futbolcuları kazandırmıştı. Taraftarlar daha ilk maçtan bu futbolcuların yokluğuna dikkat çekerek yönetimi 5 Ekim'e kadar transfere davet etti.
Menemenspor'un mali durumu ortada. Belediye olan ilişkiler yoluna girmeden, yalnızları oynayan yönetimin elini cebine atması zor görünüyor.
Bakalım bu gençler yaşlarını aşıp, 40 yıllık lig oyuncusu kimliğine bürünüp takımı kurtarabilecek m? Bekleyip göreceğiz. Ama bunun tehlikeli bir deney olacağı ortada.

Altınordu icçin fazla söze gerek yok. Gerek kadro bazında, gerekse oyun anlamında eksiklerine karşın, geçen yıl yapamadığını daha ilk maçtan hem de deplasmanda başardı. futbolun meyvesi golü üretip üç dakikada istediğini aldı. Bir başka deyişle;

"Şeytan aldı götürdü"