Geçtiğimiz cuma günü Hatay’ın Belen ilçesinde başlayan ve İskenderun, Arsuz ilçelerine de sıçrayan orman yangını, yaklaşık 2 gün süren çalışmaların sonucu kontrol altına alınabilmişti. Yüzlerce hektar ormanın küle döndüğü yangın, yerleşim yerlerine de sıçramış ve 542 vatandaş tahliye edilmişti. 70 vatandaşın etkilendiği yangınla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra yaraları sarmak için Türkiye’nin dört bir yanından kurumlar, kuruluşlar ve kişiler harekete geçti. İzmir’in asırlık spor kulüpleri olan Altay, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu da duruma kayıtsız kalmadı.

İzmir’in spor kulüplerinden fidan kampanyası

 Bu mesajın üzerine Karşıyaka Spor Kulübü de, "Altay Spor Kulübü’nün meydan okumasını görüyor, biz de Hatay için 1912 fidan bağışlıyoruz. Sıra sende Göztepe" yanıtını verdi. Karşıyaka’nın mesajına alıntılayan Göztepe Spor Kulübü ise, "Biz de Hatay için 1925 fidan bağışlıyoruz, sıra sende Altınordu" diyerek pası Altınordu’ya attı.

Altınordu Futbol Kulübü de kampanyaya 1923 fidanla destek verdi. Böylece İzmir kulüpleri, kuruluş yıllarını temsilen bağışladıkları fidanla kampanyaya toplamda 7 bin 674 fidanla destek olmuş oldu. Son olarak Menemenspor da kalırken, Akhisarspor'u davet ett.

Öte yandan, kampanyayı başlatan Altay başta olmak üzere İzmirli futbolseverler de böyle bir kampanyaya destek verdikleri için kulüplerini kutlarken, taraftarların da bağış yapabileceği bir kampanyanın yapılması gerektiğini dile getirdiler.

 

Editör: TE Bilişim