İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelişenden bu yana geçen 550 günlük süreyi değerlendirdiği toplantıda Efes Selçuk’lu kadınların yetiştirdiği mandalardan elde edilen sütlerle yapılan ilk İzmir mozzerallası katılımcılara ikram edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadınlara hibe edilen mandaların sütünden yapılmış ilk İzmir mozzerallası ile ilgili Başkan Soyer , sosyal medya hesabından “ 550. gününü dolduran yolculuğumuz sürdürülebilir bir ekosistem kurma amacına hizmet ediyor. Selçuk'ta kadın üreticilere manda hibe etmemizle başlayan süreç, manda sütüyle önce kaymağa, sonra da İzmir mozzarellasına dönüştü. Bu lezzeti bugün ilk defa tatmanın gururunu yaşıyoruz” notuyla bir paylaşım yaptı.

Başkan Soyer geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen Manda Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada; “En büyük zenginliğiniz bu bereketli topraklar ve iklim, ancak biz bunları kullanmıyoruz. Aklımızı başımıza toplayarak üretmek, ürettiğimizi dünyaya satmak mecburiyetindeyiz. Manda besiciliğini de bu amaçla İzmir’den başlayarak yeniden yaygınlaştıracağız. Hedefimiz manda sütünden, katma değeri yüksek, İzmir’e özgü ve tüm dünyaya pazarlayacağımız İzmir mozzerellası gibi ürünler üretmek. Bunu üreticilerimizle birlikte başaracağız" demişti.

Editör: TE Bilişim