Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerden gelen zam taleplerini her zaman dikkate aldığını ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı'nın 24-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek mitinglerdeki açıklamalarının dikkatle dinlenmesini isteyen Akbaşoğlu, Haziran sonu veya Temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemelerin yapılacağını ve taleplerin dikkate alınacağını vurguladı.

Emekli promosyonlarında yaşanan artış ve bayram ikramiyelerinin yerel seçimlerden önce hesaplara yatırılacağı haberinin ardından seyyanen zam müjdesi de gündemi sarstı. Peki, bu zam emekli maaşlarına Temmuz ayında zaten yapılacak olan zam mı, yoksa yıllardır beklenen seyyanen zam mı olacak?

Seyyanen zam ne demek?
Seyyanen zam, her bir emekliye maaşına ek olarak belirli bir miktar zam yapılmasını ifade eder. Bu zam, enflasyon ve diğer ekonomik göstergeler göz önünde bulundurularak belirlenir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamı ‘One Minute’ hediyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamı ‘One Minute’ hediyesi

Emekliler ne kadar zam bekliyor?

Emeklilerin zam beklentisi enflasyona ve diğer ekonomik göstergelere göre değişiyor. Enflasyonun son 12 ayda yüzde 61,14'e yükselmesi emeklilerin alım gücünü önemli ölçüde düşürdü. Bu nedenle emekliler, maaşlarına en az enflasyon oranında zam yapılmasını bekliyor.

Seyyanen zam ne zaman yapılacak?
AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamasına göre, seyyanen zam ile ilgili düzenleme Haziran sonu veya Temmuz başında yapılabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek mitinglerde seyyanen zam ile ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ