6 aylık enflasyona göre zamlanan emekli maaşının Temmuz ayında zamlanması bekleniyor.

Emekli zammına ilişkin son gelişmeler ilgilileri tarafından takip edilmeye başlandı. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının yeni zam ile birlikte ne kadar olacağı ve Temmuz ayında erken zam yapılıp  yapılmayacağı merak konusu oldu. İşte 3 aylık verilerle en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

0X0 Emekli Maas Zammi Son Durum Temmuz Ayinda Ssk Bagkur En Dusuk Emekli Maasi Ne Kadar Kac Tl Olacak 1714452362184

Emekliye ara zam var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, enflasyon ve sözleşme kaynaklı farkların temmuzda emekli maaşlarına yansıyacağını ama bunun dışında bir zam yapılmayacağını söyledi. Açıklamalar sonrası temmuz zam oranı hesaplanmaya başlandı.

Emekli zammında kritik oran belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı ile ortak basın toplantısında konuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı ile ortak basın toplantısında konuştu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerinin zam oranını belirlemede etkili 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için 3,16 enflasyon farkı belli oldu. Böylece 3 aylık enflasyon farkı yüzde 15,06 olarak belirlendi.

0X0 Emekli Maas Zammi Son Durum Temmuz Ayinda Ssk Bagkur En Dusuk Emekli Maasi Ne Kadar Kac Tl Olacak 1714452364641

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşları en düşük oranda 10 bin TL olarak uygulanırken, haziran ayı enflasyon rakamlarının gelmesi ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmaları ve refah payı açıklamaları ile netleşecek.

3 Temmuzda açıklanacak rakamlarla yeni emekli maaşları belli olacak.

Kaynak: Haber Merkezi