Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde oy istemek için sahaya indi.

Erdoğan Mersin'de

Belediye başkan adayları için oy toplayan Erdoğan'ın şu anki adresi Mersin oldu. Yerel seçimler için konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin her coğrafyasından kardeşlerimiz güven içinde yaşıyor. Mersin ülkemizle birlikte dünyaya da kardeşlik dersi veriyor. Bereketli topraklarıyla, ihtişamlı dağları ve topraklarıyla, güzide insanlıyla Mersin daima ülkemizin vitrin şehirlerinden biri oldu. Mersin, Türkiye Yüzyılı'nın da öncülüğünü üstlenecektir. Geçtiğimiz Mayıs ayında cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'na yüzde 40 ve milletvekilliğinde yüzde 38 oy oranı için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün Mersin'de 85 bin kişi alanda." ifadelerini kullandı.

"21 yıldır Mersin'e sadece hizmet getirdik"

"Mersin bu işi bitirdi." şeklinde konuşan Erdoğan, "Bundan sonra kısaca özetleyeceğim yatırımların da göstereceği gibi biz 21 yıldır Mersin'e sadece hizmet ve eser getirdik. Peki muhalefet ne getirdi? Çünkü bunların getireceği hiçbir şey yok. Hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla Mersin'li kardeşlerimizin hep yanında olduk." şeklinde konuştu.

"CHP Mersin'e ne verdi?"

Muhalefete çok ağır sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada hangi belediye vardı? CHP belediyesi. CHP belediyesi Mersin’e ne verdi. Öyleyse artık biz güzel Mersin’imizi bunlara teslim edemeyiz. Akdeniz’de nasıl destan yazdıysak biz istiyoruz Mersin’in tamamında destan yazalım. Sadece istismar siyasetiyle bu şehrin önünü tıkayanlara kendi mensuplarından tahammül edemeyenleri görüyoruz. Bunlarda vizyon, program, proje, müktesebat zaten yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı." şeklinde konuşurken "Bunların genel merkezleri, genel başkanları ne ki Mersin’deki adayları teşkilatları ne olsun. Birebirleriyle kavga etmekten gözleri ne ülkeyi, ne şehirleri, ne de insanımızı görüyor. Kendi aralarında demlenmekten başka işe vakit kalmıyor. Bırakın iradeyi niyet sahibi değiller. Dünyada rakipleriyle değil kendi kendileriyle uğraşana seçim kazanmaya çalışan muhalefet sadece bizim ülkemizde var. Bakmayın söylemlerine emin olun hepsi yalan, 2 gün sonra inkâr edecekleri yalanlar." ifadelerine yer verdi.

DEVA Partisi Milletvekili Ekmen: Yeni Cumhurbaşkanlığı genelgesi mevsimlik tarım işçilerine umut olabilir DEVA Partisi Milletvekili Ekmen: Yeni Cumhurbaşkanlığı genelgesi mevsimlik tarım işçilerine umut olabilir

Akkuyu Nükleer Santrali için tarih verdi

"Yılda 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek Akkuyu Nükleer Güç Santralimizin yapımı devam ediyor." açıklamasında bulunan Erdoğan, "Santralin tüm reaktörleri 2028'e kadar hizmete girecek." diye konuştu.

Muhabir: Kafkas Kaya