Kemal Dürüst kimdir?

Kemal Dürüst, 1971 yılında Limasol'da doğdu ve hayatı, müzik öğretmenliğiyle başladı. 1992-1993 eğitim yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Müzik öğretmeni olarak mezun oldu. Kariyerine Zümrütköy ve Serhatköy İlkokullarında geçici öğretmenlik yaparak başladı. Ardından, 1996'dan 2005 yılına kadar Güzelyurt Şht. Turgut Ortaokulu'nda müzik öğretmeni olarak görev yaptı. Ancak Kemal Dürüst'ün sadece eğitim alanındaki başarılarıyla sınırlı kalmadı. Lefke Avrupa Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi konusunda yüksek lisans yapmakta olan Dürüst, 1998 yılında Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübü'nde yöneticilik yaparak yönetim alanındaki deneyimini de artırdı.

GÜSAD Başkanı olarak görev yapmasıyla da tanındı

Siyasetle de iç içe olan Kemal Dürüst, 1984 yılından 1999 yılına kadar Güzelyurt Sanat Derneği'nin her kademesinde görev aldı. 1999-2005 yılları arasında GÜSAD Başkanı olarak görev yapmasıyla da tanındı. Bu süre zarfında, Güzelyurt'un birçok sivil toplum örgütünde etkin rol oynadı ve toplumsal kalkınmaya katkı sağladı.

Siyasi kariyerinde de başarılı adımlar atan Dürüst, 20 Şubat 2005 Erken Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi'nden Güzelyurt Milletvekili seçildi. Bu göreviyle birlikte, toplumsal hizmetlerini siyasi platformda da sürdürmeye devam etti.

MHP'den çok konuşulacak TikTok hamlesi: Bataklığın kurutulması gerekmektedir MHP'den çok konuşulacak TikTok hamlesi: Bataklığın kurutulması gerekmektedir

Kemal Dürüst neden tutuklandı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eğitim alanında önemli bir isim olan eski Eğitim Bakanı ve KSTÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst ile eşi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst, sahte diploma iddialarıyla gündeme geldi. Perşembe günü tutuklanan çift, ciddi suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Kaynak: Haber Merkezi