Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Merve Taşkın Kimdir? Merve Taşkın ne iş yapıyor? Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Merve Taşkın Kimdir? Merve Taşkın ne iş yapıyor?

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bir binaya ilişkin hakkında dava açılan ve duruşmada tahliye edildikten sonra yapılan itiraz üzerine hakkında yakalama kararı verilen eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, teslim oldu.

Kavak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi

Tarsus Adliyesi'ne teslim olan Kavak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla, hakkında yakalama kararı veren 5. Ağır Ceza Mahkemesine bağlandı. Kavak, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Emek Apartmanı'nın çökmesi sonucunda 38 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan 9 sanığın yargılandığı davada, Nurdağı Belediye Başkanı olan Kavak da yer alıyordu.

Tahliye kararı kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı

Sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti. Soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ile diğer iki sanığın tahliye edilmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Ancak yapılan itiraz sonucunda mahkeme, sanıkların yeniden tutuklanmasına karar vermişti.

Kaynak: Haber Merkezi