Etimesgut Belediye Başkanı seçilen sanatçı Erdal Beşikçioğlu, mazbatasını aldıktan sonra ilk kez tiyatro sahnesinde yer aldı. Uzun yıllar tiyatro, sinema ve dizilerde rol alan Beşikçioğlu, bu kez sahneye belediye başkanı kimliğiyle çıktı. Beşikçioğlu, belediye başkanı olduktan sonra da oyunculuğu bırakmayacağını ifade ederek, "Sanat hiçbir zaman bırakılamaz, nefes almak gibidir. Sanat sosyal bir eğitimdir, kültürel bir eğitimdir" dedi. Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden yüzde 56.62 oy oranı ile Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, Tatbikat Sahnesi'nde "Acting" oyunuyla seyirci karşısına çıktı. Beşikçioğlu, oyuncu kimliğinin yanı sıra artık belediye başkanı sıfatını da taşıyor.

CHP'li Ednan Arslan'dan iktidara eleştiriler: İktidar enflasyonu kontrol edemiyor! CHP'li Ednan Arslan'dan iktidara eleştiriler: İktidar enflasyonu kontrol edemiyor!

''SANATI BIRAKMAM!''

Sahnede görüntülenen Beşikçioğlu, belediye başkanı olduktan sonra da oyunculuğu bırakmayacağını belirterek, "Sanat hiçbir zaman bırakılamaz, nefes almak gibidir. Nefes almayı bırakamazsın. Sanatta böyle bir şey. Sanat sosyal bir eğitimdir, kültürel bir eğitimdir. Bunların hiçbiri bırakılamaz" dedi. Adaylığı döneminde sanatçı kimliği nedeniyle çok eleştiri geldiğini hatırlatan Beşikçioğlu, "Part time belediyecilik mi yapılacak? Öyle bir şey yok. Dün geldiniz seyrettiniz efendim bir saatlik bir süreç. Bir saat seyircilerimizle buluşuyoruz. Ve onlarla yaşadığımız o empati durumunu siz de gördünüz. Bunun üzerinde istediğiniz kadar miting yapın, istediğiniz kadar vatandaşınızla toplanın yarattığı bu empatik vaziyetin hiçbir şekilde karşılığı oralarda bulunamaz. Bunun duygusal birlikteliği çok daha fazla, daha kalıcı ve daha yarınlara taşıyıcı bir yapısı vardır. Hobi olarak sanatım devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi