Hemen her kadın tarafından saçlarına yeni bir görünüm katma işlemi tercih edilmektedir. Saç boyama işlemi kolay olduğu kadar meşakkatli bir iştir. Yanlış bir adım attığınız takdirde istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bundan dolayı saçınızı boyamadan önce bu bilgileri bilmeniz gerekiyor. 

Evde Saç Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler! 

Bildiğiniz gibi kuaförlerde saç boyama ücretleri aldı başını gidiyor. Hal böyle olunca da insanlar evde saç boyama yöntemine yönelmektedir. Bir paket boya alarak evde saçını kendi boyayan kişilerin de dikkat etmesi gereken bazı özellikler bulunmaktadır. Evde saç boyarken bu özellikleri bilmezseniz eğer saçınıza zarar verebilirsiniz. Evde saç boyarken dikkat etmeniz gereken adımlardan size bahsetmek istiyoruz. Bu adımlar;
Eğer saçınızda çok miktarda beyaz varsa ana rengi çift sıfır olan boyaları seçmelisiniz. 6.00 veya 5.00 gibi. Beyaz saçlarınız için ana renkleri tercih etmeniz gerekiyor. Çünkü fazla beyazlarınız varsa ara renk tercih ettiğiniz takdirde beyazlarınız kapanmayacaktır. 

CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar: Haddini aşanlara artık konuşacağımın bilinmesini isterim.! CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar: Haddini aşanlara artık konuşacağımın bilinmesini isterim.!

Saçlarınızı boyadıktan sonra eğer küllü bir görünüme sahip olsun istiyorsanız boyanızı yaptıktan sonra yani ana rengi uyguladıktan 15 dakika kadar sonra sonu 1 ile biten boyaları kullanabilirsiniz. Bu boyalar ile cila yapabileceksiniz.  Şayet saçınızda sıcak tonlar olsun istiyorsanız sonu 3 ile biten boyaları tercih etmelisiniz.  Kızıl yansımalarım olsun diyorsanız normal ana renginizi uyguladıktan sonra sonu 5 veya 6 ila biten boyaları tercih etmelisiniz.  Boya aldınız eğer bu boyanın rengi sizin istediğiniz renge göre daha koyuysa oksidan miktarını artırarak boyanın renginin açılmasını sağlayabilirsiniz. Eğer renk zannettiğinizden açık ise oksidan miktarını azaltmalısınız. Tüm bu ayrıntılara dikkat ederek saçınızı boyadığınız takdirde siz de hem istediğiniz boyaya sahip olacak hem de saçınıza zarar vermemiş olacaksınız. 

Kaynak: HABER MERKEZİ