Faturalar fazla mı geliyor? İşte faturaları düşürmenin yolları! Faturalar fazla mı geliyor? İşte faturaları düşürmenin yolları!

Kısa süreli kiralama sistemleri Türkiye’de giderek daha popüler hale geliyor. Evini günlük kiraya veren ev sahipleri için sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

BU BELGEYİ ALMAYANLAR YANDI: MİLYONLARCA LİRA CEZA KESİLECEK

Yeni yıla ile beraber konut konusunda yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Son olarak Meclis tarafından oylanan karar neredeyse milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor. Bu belgeyi almayanlara 1 milyon TL ceza kesilecek. 30 gününüz kaldı. İşte detaylar haberimizde…
Gayrimenkul fiyatlarının artmasının ardından sıkı denetim tedbirleri artarken, sıcak projeler de birbirini takip etmeye devam etti. Son olarak, Maliye ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahibi ülkenin vergi kaçakçılığına karşı tedbirlerini güçlendirmesinin ardından TBMM Genel Kurulu, ev sahibi ülkeye ilişkin yeni bir karar yayınladı. Tüm sahiplerin düzenleyici bilgi ve belgeleri vergi makamlarına bildirmeleri gerekmektedir. İlan edilen ihbar süresi 30 gündür.

MİLYONLARCA EV SAHİBİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR! MECLİS’TEN GEÇTİ

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiren yeni bir karar Ulusal Meclis tarafından onaylandı. Yeni düzenlemeyle birlikte mülk sahipleri, haftalık, aylık veya sezonluk olarak kiraya verdikleri veya turizm amaçlı gelir elde ettikleri konaklama yerlerine ilişkin bildirimde bulunmak zorunda kalacak. Sahibin bunu yapmaması durumunda vergi makamları müdahale edecektir. Bunu önlemek için para cezaları uygulanacaktır.

SON 30 GÜNÜNÜZ KALDI

Ev sahiplerinin evlerini turistik amaçlı kiralamaları için izin alınması gerekiyor. Meclis’te görüşülen yasa, ev sahiplerinin turistik kiralama faaliyetleri için izin almasını zorunlu kılıyor. Turistik kiralamaya uygun bağımsız bölümlere ilişkin tüm kat maliklerinin oybirliğiyle karar vermesi gerekecek. Bu işlemler için 30 gün süre verilmektedir.

1 MİLYON PARA CEZASI KESİLECEK

Vatandaşların izin başvurusunda bulunmaması veya devam eden ihlalleri bildirmemesi halinde ceza iki katına çıkacak. Vergi kaçıran vatandaşlara verilecek ceza 1 milyon liraya kadar çıkacak ve daha da artabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ