Fatih Altaylı, Türk pasaportunun değerinin düştüğüne ve emlakçıda satılacak hale geldiğine dikkat çekerek, hükümete tepki gösterdi. 

Fatih Altaylı şu şekilde konuştu:

Peru'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 23 ölü, 15 yaralı! Peru'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 23 ölü, 15 yaralı!

'Neredeyse emlakçıda satılacak'

Türk pasaportu neredeyse emlakçıda satılacak. Emlakçıda, kimlikleri koyacaklar, emlakçı evi aldın al pasaportu evi aldın al pasaportu. Benim pasaportumu bu kadar ucuzlatırsan benim vatandaşlarım da vize kapılarında kuyruk oluyorlar. Köpek muamelesi görüyor benim vatandaşlarım. Niye siz 250 bin dolara vatandaşlık satıyorsunuz diye. Ama bize köpek muamelesi yapan ülkelerin vatandaşları benim memleketime tarihi geçmiş, geçersiz kimlik belgesiyle bile girebiliyorlar.

Benim vatandaşım Avrupa'ya gidebilmek için...

Bütün Avrupa ülkeleri Türkiye'ye elini kolunu sallayarak girebiliyor, benim vatandaşım Avrupa'ya gidebilmek için köpek muamelesi görüyor. Ananın adı, babanın adı, kimliğin tapuların, ruhsatların, kaç gün kalacaksın, ahiret sualleri ve ondan sonra hayır kardeşim gelemezsin. Her biri de onun masrafını ödüyor ve o para da gitti gider. 

Avrupalıları suçlayabilir misin ? 

'Artık iş adamları vize alamıyor' diyen Fatih Altaylı, Türkiye'nin kendi alanlarındaki en önemli iş insanlarından birinin vize alamadığını belirtti. Altaylı, 'Alan da bir haftalık, 5 günlük felan alıyor. Tek giriş tek çıkışlık. Peki Avrupalıları suçlayabilir misin ? Suçlayamazsın. Adamlar kendi vatanlarına vatandaşlarına, ülkelerinin sınırlarına sahip çıkıyorlar. Sen ? 250 bin liraya vatandaşlık sat, gelen geçen zaten sınırlardan girsin' ifadelerini kullandı. 

Ekran Görüntüsü 2024 04 16 125148

 

Kaynak: HABER MERKEZİ