Son üç aydır gelen enflasyon verisi can sıkıcı biçimde kötü durumda ve ek olarak istihdamın güçlü oluşu da dikkat çekiyor. Fed, ek faiz indirimleri için istihdam cephesinde gevşeme bekleyeceğini belirtirken, enflasyonun ters yönde hareket etmesi oldukça riskli bir tablo oluşturdu. Faizleri düşürebilmesi için Fed'in yıllık enflasyon hedefine doğru ilerleyen rakamlar görmesi gerekiyor. Ancak son üç aylık veriler, 2024 yılında enflasyonla mücadele noktasında başarısızlığa işaret eden bir tablo olarak değerlendiriliyor.

İşte, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları:

Bankamatik kartı olan 23 Bin TL’yi kaptı! 5 dakikada paranızı çekebilirsiniz Bankamatik kartı olan 23 Bin TL’yi kaptı! 5 dakikada paranızı çekebilirsiniz

“Son veriler enflasyon konusunda daha fazla ilerleme kaydedilmediğini gösteriyor. 12 aylık Çekirdek PCE enflasyonu Mart ayında tahminlere göre çok az değişti. İşgücü piyasası devam eden güce rağmen daha iyi bir dengeye doğru ilerliyor. ABD ekonomisi geçtiğimiz yıl boyunca son derece güçlü bir performans sergiledi. Politikanın işlemesi için daha fazla zaman tanınması uygun olacaktır.”

Kaynak: Haber Merkezi