Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, AXA Sigorta Kupa Voley yarı finalinde Türk Hava Yolları'nı 3-1'lik skorla geçerek adını finale yazdırdı. Mücadelenin setleri 25-19, 22-25, 25-13, 25-20 şeklinde tamamlandı. Arina Fedorovtseva 24 sayıyla takımın skoreri olurken, Vargas 17, Fetisova 12 ve Meliha 10 sayıyla galibiyete önemli katkı sağladı. Fenerbahçe Opet, finalde Eczacıbaşı Dynavit-VakıfBank eşleşmesinin galibiyle 24 Mart Pazar günü saat 17.00'de karşılaşacak. Müsabaka Ankara Spor Salonu'nda oynandı ve Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt da maçı izledi.

Galatasaray'da Dursun Özbek hareketliliği: Yeniden Aday Galatasaray'da Dursun Özbek hareketliliği: Yeniden Aday

Fenerbahçe Opet, mücadeleye Aslı Kalaç, Arina Fedorovtseva, Arina Fetisova, Melissa Vargas, Meliha Diken, Bojana Drca altısı ve libero Gizem Örge ile başladı. Maçın başında Meliha Diken ve Van Ryk'ın karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede Fenerbahçe, Vargas ve Bojana Drca ile ritim buldu. Setin ilerleyen bölümlerinde Arina Fedorovtseva'nın etkili servis turuyla farkı açan takımımız, 25-19'luk skorla seti kazandı. İkinci sette ise Türk Hava Yolları karşısında zorlu bir mücadele yaşandı ve set rakip takım lehine 25-22 sonuçlandı. Üçüncü sette hücumda etkili olan Sarı Melekler, özellikle son bölümde 11-0'lık seri yakalayarak seti 25-13 kazandı.

Dördüncü sette de üstün bir performans sergileyen Fenerbahçe, 25-20'lik skorla seti ve maçı 3-1 kazanmayı başardı. Bu sonuçla Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, finale yükselerek önemli bir başarı elde etti.

Kaynak: Haber Merkezi