İddiaya göre, Kadir Ozan Erdal, internet sitesinde kız kardeşi H.E.'nin (14) uygunsuz fotoğraflarını gördü. Erdal'ın baskı yaptığı kız kardeşi H.E. ise fotoğrafları internet sitesine 'Ares' takma adıyla tanınan sosyal medya fenomeni Şeyhmus Özdemir'in koyduğunu iddia etti. Durumu babası Veysi Erdal'a anlatan Kadir Ozan Erdal, Diyarbakır'dan Antalya'nın Kepez ilçesine gelerek Özdemir'le reklam filmi çekme bahanesiyle randevu ayarladı. Baba ve oğul, 4 Şubat 2020'de kafede buluştukları Özdemir'i ormana götürüp, ağır şekilde dövdü. Ardından polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Baba ve oğul gözaltına alınırken, Şeyhmus Özdemir ise 15 gün sonra yaşamını yitirdi. 

Elazığ'da otobüs yolcusunun üzerinden 3 kilo 368 gram uyuşturucu çıktı! Elazığ'da otobüs yolcusunun üzerinden 3 kilo 368 gram uyuşturucu çıktı!

Ares Davası

18 yıl hapis cezası verildi

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Veysi Erdal ve Kadir Ozan Erdal hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı. Karar duruşmasında savcı, sanıkların 'kasten öldürme' suçunu işlediklerini belirterek, ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, ayrıca sanıklar için tahrik hükümlerinin de uygulanmasını istedi. Mahkeme heyeti, Veysi Erdal ile oğlu Kadir Ozan Erdal'ı 18'er yıl hapse mahkum etti. Sanıklara haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

Ares Davası

Karar yargıtayda

Karar, önce bölge adliye mahkemesine ardından Yargıtay'a temyiz edildi. Dosya, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından incelendi ve şu ifadelere yer verildi: "Eylemleri gerçekleştirmeye olay tarihinden önce karar verdikleri, kararları ile icraatları arasında makul bir süre geçtikten sonra eylemleri gerçekleştirdikleri ve bu suretle tasarlamanın unsurları oluştuğu halde 'tasarlayarak kasten öldürme' yerine, yanılgılı değerlendirme ile yazılı şekilde 'kasten öldürme' hükümleri kurulmuştur. Maktulün, H.E.'nin internet ortamında kaydettiği çıplak fotoğraflarını, yine internet ortamında yayınlamak şeklindeki haksız tahrik oluşturan eylemleri nedeniyle, sanıklar hakkında alt ve üst sınırlar arasında makul indirim yapılması yerine, asgari miktarda indirim uygulanması hukuka aykırı görüldüğünden, sanıklar ile katılan tarafların temyiz istemlerinin kabulüyle, temyiz edilen hükmün bozulmasına karar verildi."

Kaynak: Haber Merkezi