Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından Tarabya'da düzenlenen davete katılan Feridun Sinirlioğlu sosyal medyada gündem oldu. Peki, Feridun Sinirlioğlu kimdir, kaç yaşında ve nerelidir. Önceden hangi işleri yapmıştır. İşte tüm merak edilenler.

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Kalamış’ta düzenlenecek şenliklerle kutlanacak Baharın müjdecisi Hıdırellez, Kalamış’ta düzenlenecek şenliklerle kutlanacak

Feridun Sinirlioğlu Kimdir

Feridun Sinirlioğlu kimdir?

Feridun Sinirlioğlu, 30 Ocak 1956 tarihinde Giresun'un Görele ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden lisans derecesi aldı. Akademik kariyerine Boğaziçi Üniversitesi'nde devam ederek yüksek lisans ve doktora derecelerini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Diplomatik kariyerine 1982 yılında başlayan Sinirlioğlu, Çok Taraflı Kültür İşleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak göreve başladı. Lahey Büyükelçiliği'nde ve Beyrut Büyükelçiliği'nde Başkatip olarak görev aldı. Kariyeri boyunca çeşitli diplomatik görevlerde bulundu ve Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa gibi stratejik bölgelerde önemli sorumluluklar üstlendi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinin ardından, Dışişleri Bakanlığı'nda Genel Müdür Yardımcısı ve Tel Aviv Büyükelçisi olarak görev yaptı. 2007 yılında İkili Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak atanmasının ardından, 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı. Ayrıca, 2016 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi olarak Birleşmiş Milletler nezdinde görev aldı. 2015 yılında geçici seçim hükümeti olan 63. Türkiye Hükümeti'nde Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Sinirlioğlu, uluslararası ilişkilerdeki derin bilgisi ve tecrübesiyle dikkat çekti. Evli olduğu ve iki çocuğu bulunduğu bilinmektedir. Feridun Sinirlioğlu, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin uluslararası alanda temsil edilmesinde önemli rol oynamış ve diplomatik başarılar elde etmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi