Hollanda Ligi'nin 29. haftasında Feyenoord ile Ajax karşı karşıya geldi. Stadion Feijenoord'da oynanan maçı ev sahibi ekip 6-0 kazandı. Feyenoord'un galibiyetini getiren goller 34. ve 66. dakikalarda Igor Paixao, 35. ve 56. dakikalarda Yankuba Minteh, 45+2. dakikada David Hancko ve 62. dakikada Quinten Timber tarafından kaydedildi. Konuk ekip Ajax, maç boyunca sadece 1 şutla gole ulaşmaya çalıştı ve sadece bir kez rakip ceza sahasına girebildi.

Efeler 09 Turgutluspor'u 4-1 Yendi ve Play-Off'larda İkinci Tura Yükseldi! Efeler 09 Turgutluspor'u 4-1 Yendi ve Play-Off'larda İkinci Tura Yükseldi!

Feyenoord, rakibine şut imkanı vermezken, 29 kez kaleyi yokladı. Ajax ise sadece 58 kez rakip ceza sahasına girebildi. Bu sonuçla Ajax, ligde 5 maç sonra mağlup oldu ve Feyenoord'un yenilmezlik serisi 15 maça çıktı. Maçta 90 dakika sahada kalan milli oyuncu Ahmetcan Kaplan, Ajax formasıyla mücadele etti. Bu sonuçla Feyenoord puanını 69'a çıkararak lider PSV'nin 78 puanlık önünde takibini sürdürdü. Ajax ise 45 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Ajax, Twente'yi konuk ederken, Feyenoord ise deplasmanda Fortuna Sittard ile karşılaşacak.

İLK 11'LER

Feyenoord: Wellenreuther(GK); Lopez Hancko, Beelen, Geertruida; Timber, Zerrouki, Wieffer; Paixao, Gimenez, Minteh

Ajax: Ramaj(GK); Rensch, Mannsverk, Hato; Hlynsson, Tahirovic, Boomen, Taylor; Godts, Bergwijn; Akpom

Kaynak: Haber Merkezi