Son Mühür TV’de yayınlanan Sıcak Bakış programının konuğu Gazeteci Ercan Pala oldu. Pala, Konak Belediye Başkan Yardımcılığı’na transfer olan ve bir dönem yaptığı paylaşım dolayısıyla tartışmaların odağına oturan Simge Eldeniz ile ilgili konuştu. Böyle bir paylaşım yapan kişinin başkan yardımcılığı yapacak bir ruh hali var mı? diye soran Pala; “Konak Belediyesi’nde bir psikolog olayı yaşandı biliyorsunuz. Ben de şunu merak ediyorum. Bir insanın ölümünün üzerinde tepinen birinin başkan yardımcılığı yapma ehliyeti var mı, yok mu? Simge Hanım’ın başkan yardımcılığı yapabileceğine dair psikolog raporunu istiyorum” dedi.

Gazeteci Ercan Pala, Son Mühür TV’de yayınlanan Sıcak Bakış programında Ayşegül Koç’un sorularını yanıtladı. Karabağlar Başkan Yardımcılığı’na atanan Burcu Uğantaş’ın eşi Koray Uğantaş’ın da KARBEL’e atanmasına ilişkin eleştirilerde bulunan Pala; “Biri başkan yardımcısı, biri şirket müdürü. Olmaz. Helil Hanım neyin bedelini ödedi? Her ikisi de o görevi hak ediyor olabilir. Ben doğrunun nasıl olması gerektiği hakkında konuşuyorum. Biz AK Parti’ye kızmıyor muyuz? CHP de aynı şey yapıyor” dedi.


“Maliye Bakanlığı’nın bu çağrıya cevap vermesi lazım”

Mali Müşavirlerin sorunlarını olduğuna dikkat çeken Pala; “İlk biz dile getirdik, benim mali müşavirim nagehan hanım kendisi anlatınca da kamuoyuna anlatmak açısından dile getirdik. Sonra bütün Mali Müşavirler Odası tüm Türkiye’de bir basın toplantısı düzenlendi. Ortak metinle de açıklandı sorunlar. Süreç devam edecek, bir basın açıklaması yapmakla da iş bitmiyor. Rıfat Nalbantoğlu da Meclis’te gündeme getirdi. Onları bu noktaya getirenlerden bir tanesi, Maliye Bakanlığı’nın dijital altyapısının yetersiz olması. Çünkü işlerin yüzde 99’u o altyapıdan yapılıyor ve beklemek zorunda kalıyorlar ve bu da saat olarak onlara yansıyor. Maliye bakanlığı çok ciddi tedbirler uyguluyor ama bunun en büyük partneri esasında Mali Müşavirler. Yapılan her şeyi Mali Müşavirlerin yaptığı işle sağlıyorsunuz. Aradaki köprü onlar. Bu ayağın aksamaması lazım. Bu masanın güçlü olması gereken bir ayağı. Bu şekilde zorlanırsa bir şeyler aksayacaktır bu da sizin ekonomik politikanızı etkileyecektir. Maliye Bakanlığı’nın bu çağrıya cevap vermesi lazım. Dijital altyapının düzeltilmemesi tamamen Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğudur. Bu çağda düzeltemiyorsanız sizin ciddi bir sorununuz vardır” dedi.

Erdoğan-Özel görüşmesi

‎Yerel seçimler sonrasında iç siyaseti hareketlendiren başlıca gündem maddelerinden birisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesine ilişkin konuşan Pala;  “Ben olaya iki taraflı bakıyorum. Birincisi, ortada hükümet var ama bizim devlet dediğimiz yürüyen bir mekanizma. Bu mekanizmanın iç, dış bir sürü işi var. Özellikle dış politika söz konusu olduğunda o an için bir sürü hareket yapmanız gerekiyor. Ona göre de gard almanız gerekiyor. Sadece siyaset karar veriyor. CHP’nin yerel seçim sonraki başarısı dolayı 2028’de iktidar olmak gibi bir iddiası var. Peki siz oturduğunuzda neyi sürdüreceksiniz? O güne kadar gelen devleti yönetmeye devam edeceksiniz. İçte de aynı şekilde hareket edebilirsiniz. Bunları birebir görüşmeyle yapamayabilir ya da yapmazsınız ama mecliste yaparsınız. Bazı şeyler var ki kamuoyunda konuşamazsınız. Zorunluluk bu. O görüşmenin bu bağlamda olacaksa sağlıklı olacağını düşünüyorum. Örneğin, Ecevit’in Kıbrıs Barış Harekatı kararını ana muhalefet sonuna kadar desteklemiş, yanındayız demiştir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu görüşmeye ilişkin açıklaması ise biraz havada kalıyor. Evet birçok konuda mücadele etmek zorundasınız. Toplum kamplaştı doğal olarak iki tarafın ortaya gelip bir şeyler konuşmasına şaşırıyor. Ne konuştuğunuz önemli, devletin bazı kararlarında ana muhalefet liderinin görüşünün alınması bana göre iyi. Ak Parti, şu andaki CHP’nin oy oranını çok güzel manevralarla unutturuyorlar. Gündemi değiştirirseniz unutulur” diye konuştu. 

“En şanslı isim Koray Aydın”

İYİ Parti Kurultayı’na ilişkin konuşan Pala; “Meral Akşener daha önce de gitmişti geri döndü parti kurdu. Şimdi de gider kurtarıcı diye geri gelir çünkü Türkiye siyaseti bu. İYİ parti iyi bir projeydi zamanında lazımdı, kuruldu, yürüdü. 2023’de görevini yerine getirdi oturdu, kalktı masalara. 2023 seçimlerinden sonra İYİ parti dağılma sürecine girmiştir diye yazmıştım yazılarımda. Çünkü miladı doldu. İYİ parti devam eder mi? Evet. Kendi içinde güçlü isimlerden biri genel başkan olur. İstifalar olur, sonra en son hale gelir. Yüzde 5-6’larda kalan bir parti olarak devam eder. Bence orada en şanslı olan Koray Aydın. Dervişoğlu da güçlü ama daha çok Ege Bölgesi’nde. Koray Aydın hem İYİ Partinin teşkilatında hem de MHP’de benzer görevler yaptığı için. Onun bir tık önde olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, Oxford'da konuşturdu! Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, Oxford'da konuşturdu!

“İzmir’in parasını yine İstanbul’a mı taşıyacaklar”

Yerel seçim sonrası belediyelerin ilk icraatları ile ilgili konuşan Pala; “Belediyeyi borçlu devraldık açıklamaları gelmeye başladı. Kimdi, daha önceki belediye başkanı? Yani CHP’liydi. Aday olduğunda bilmiyor muydu? Biliyordu, bilmemelerine yalan derim yani. Koltuğa oturdun borcumuz var o zaman niye talipsin? Ben adaylıktan vazgeçiyorum deseydin o zaman. İlk yaptıkları iş, basına reklam vermemek. 30 belediyenin 20 tanesi vermedi. Gazete almayı kestiler belediye şirketleri. Tasarruf tedbiri dediler, kestiler. Tasarruf edebilecek o kadar şey var ki. Bir kere maaşları var ki çoğunun maaşlarına ihtiyacı yok. Ne Konak ne Karşıyaka’nın belediye başkanlarının o paraya ihtiyacı var. O zaman hemen örnek alsınlar Tacettin Bayır’ı kız çocuklarına maaşını burs olarak verdi. İlk yapacakları şey basına vurmak mı? Yoksa mesaj mı veriyorlar? Buna benzer her hareket geriye dönecek ve eksi olarak yazılacak. Esasında 2028’ iktidara gitmeye çalışan partiye çok büyük zarar verecek. Eğer siz sesinizi duyuramazsınız, ne olacak? Yaptığınızla kalırsınız. İzmir’in vatandaşının parasını yine İstanbul’a mı taşıyacaklar o zaman? Yanlışla başladılar altını çizeyim” ifadelerini kullandı.

“Simge Eldeniz’in psikolog raporunu istiyorum”    

Pala; “Konak’ta Sayın Mutlu spotları kendine döndürdü. Dikkat çekmeyi başardı. Sayın Mutlu, ‘Borçlu belediyeyiz gerekirse de pankart asarım’ dedi. Karşıyaka’nın 2 milyar borcu var, istiyorlarsa yalanlasınlar. Ama Karşıyaka’nın borcu var diyemez belediye başkanı. Neden diyemez? Karşıyaka’nın bir önceki belediye başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı. O zaman Nilüfer Hanım da söyleyemezdi. Çifte standart var. Eğer borç varsa hepsi söylesin. 30 belediye mevcutlarda dahil borçlarını açıklasınlar biz de vatandaşlar olarak bilelim. Ben bu çifte standartta CHP’ye nasıl güveneceğim? Mutlu hanımın bu tarzda bir sorunu var sanırım. Eşi ve oğluyla belediyede müdürlerle görüşme yaptı. Eşin ve oğlun belediye başkanı değil seni seçti bu vatandaş. Senin toplantında yanında oturamaz. Bir de siz psikolog konusu var. Bilimsel bir yöntem sanırım. İlk defa siyasette karşılaşıyorum. Bu ne kadar yapılabilir? Özelde yapılabilir belki ama devlette nasıl yapılır bilmiyorum. Simge Eldeniz’i ise Şişli Belediye Başkan Yardımcısı iken kendisine transfer yaptı. İzmir’de CHP’liler arasında demek ki Simge Hanım gibi başarılısı yok ki İstanbul’dan transfer etti. Simge hanımın bir paylaşımı var,  Antalya CHP yönetimindeyken. İnsani olmayan, kin kusan bir paylaşımı var. Böyle bir paylaşım yapan kişinin başkan yardımcılığı yapacak bir ruh hali var mı? Bir insanın ölümünün üzerinde tepinen bir insanın Konak Belediye Başkan Yardımcılığı yapma ehliyeti var mı, yok mu diye bana psikolog raporunu göstermek zorundalar. Simge hanımı da o psikoloğun karşısına oturtup yapıp yapamayacağını göstersin” dedi. 

“Helil Hanım neyin bedelini ödedi?”

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ın, meclis Üyesi Burcu Uğantaş’ı başkan yardımcılığına eşi Koray Uğantaş’ı ise KARBEL’in başına atamasına ilişkin konuşan Pala; “En çok ümitli olduklarımdan birisi de Helil Hanım idi. Daha liyakatli, iyi şeyler yapacağı izlenimi vardı. Şu bile birinci yanlış bende. 20 yıl yöneticilik yaptım bırakın evli olanları, sevgili nişanlı olanları bile aynı yerde çalıştırmazdık. İş adına hareket edip çıkacak sorunlar karşısında önlemler alırdık. Biri başkan yardımcısı biri şirket müdürü. Olmaz. Helil Hanım neyin bedelini ödedi? Her ikisi de o görevi hak ediyor olabilir. Ben doğrunun nasıl olması gerektiği hakkında konuşuyorum. Biz AK Parti’ye kızmıyor muyuz? CHP de aynı şey yapıyor. Bu kadar basit” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ