Son Mühür TV’de yayınlanan Sıcak Bakış programının konuğu Gazeteci Ercan Pala oldu. Mali müşavirlerin ''Sesimiz duyulsun istiyor!'' başlığına değinen Pala, ilk biz dile getirdik, benim mali müşavirim Nagehan Hanım kendisi anlatınca da kamuoyuna anlatmak açısından dile getirdik. Sonra bütün Mali Müşavirler Odası tüm Türkiye’de bir basın toplantısı düzenledi.'' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Esvatini Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı ile görüştü! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Esvatini Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı ile görüştü!

''ORTAK BİR METİNLE SORUNLAR AÇIKLANDI!''

Mali Müşavirler Odası'nın düzenlemiş olduğu ortak basın toplantısına vurgu yapan Ercan Pala, ''Süreç devam edecek. Bir basın açıklaması yapmakla iş bitmiyor. Konak'ta bulunan Vergi Dairesi'nin önünde de bir açıklama yapıldı. CHP'nin mali müşaviri Rıfat Nalbantoğlu'da mecliste bu sorunları gündeme getirdi. Onları bu noktaya getirenlerden bir tanesi, Maliye Bakanlığı’nın dijital altyapısının yetersiz olması. Çünkü işlerin yüzde 99’u o altyapıdan yapılıyor ve beklemek zorunda kalıyorlar ve bu da saat olarak onlara yansıyor. Bir diğeri ise, son birkaç yılda, önceden Maliye Bakanlığı memurlarının yaptığı işlerin mali müşavirlere kalması. Bu da iş yükünü, elaman sayısını ve masrafı artırıyor. Üçüncü ise, bu süreç içerisinde bildirilmesi gereken bazı sürelerin makul olması gerektiği ve bu bildirimlerin bazılarının kalkması gerektiği. 

''ÇOK CİDDİ TEDBİRLER UYGULANIYOR!''

Maliye Bakanlığı'nın izlediği politikalara da değinen Pala, ''Maliye bakanlığı çok ciddi tedbirler uyguluyor ama bunun en büyük partneri esasında Mali Müşavirler. Yapılan her şeyi Mali Müşavirlerin yaptığı işle sağlıyorsunuz. Aradaki köprü onlar. Bu ayağın aksamaması lazım. Bu masanın güçlü olması gereken bir ayağı. Bu şekilde zorlanırsa bir şeyler aksayacaktır bu da sizin ekonomik politikanızı etkileyecektir.'' ifadelerini kullandı. 

''BU ÇAĞRIYA CEVAP VERİLMELİ!''

Dijital altyapı sorununun Maliye Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğuna vurgu yapan Gazeteci Ercan Pala, ''Maliye Bakanlığı’nın bu çağrıya cevap vermesi lazım. Dijital altyapının düzeltilmemesi tamamen Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğudur. Bu çağda düzeltemiyorsanız sizin ciddi bir sorununuz vardır. Bunu hızlandırabilirsiniz, işler hale getirebilirsiniz. Bunu düzeltmek zorundasınız. Mali müşavirlerin talepleri, işin daha iyi ve daha sağlıklı yürümesi üzerine.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi