Muharip Gaziler Derneği, İSKEM Derneği, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karşıyaka Gençlik Merkezi Müdürlüğünün organizasyonu ile Karşıyaka Gençlik Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaşananlar anlatıldı, şarkı ve türküler söylendi, halaylar çekildi.

Eski Tren İstasyonundaki Karşıyaka Gençlik Merkezindeki etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, İlçe Müftüsü İsa Gürler, Ege Ordu Komutanlığı temsilcisi, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2_001

İSKEM Başkanı İsmail Erkanın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra İlçe Müftüsü İsa Gürler’in duası ile başladı.

Etkinlikte Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay birer konuşma yaptı.

Tarihçi Yazar Ferhat Altun 1974 Kıbrıs Barış Harekâtını, gazilerde harekattaki anılarını paylaştı. İSKEM Derneği solistleri şarkı ve türküler söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise merhum babasının 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldığı zaman aile olarak yaşadıkları anıları anlatırken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm gazilerle gurur duyduğunu söyledi. Gazilere çok önem verdiğini ve saygı duyduğunu vurguladı.

İSKEM Derneği solistleri coşturdu

Burçin Bayar Babaoğlu “Magosa Limanı”, Serap Sezgin “Bir Gece Ansızın Gelebilirim” seslendirirken İSKEM’in Koro Şefi Seher Önal, Işıltan Uşaklıgil, Mehmet Yüksel’de şarkı ve türküler seslendirdiler.

Etkinliğin sonunda Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gaziler ve İSKEM Derneği üyeleri birlikte harmandalı oynadı, halay çektiler.  

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın kadrosu belli oldu! Gençler ve kadınlar ön planda Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın kadrosu belli oldu! Gençler ve kadınlar ön planda

DSC_6158_001

Editör: Yaren Karaaslan