25 Ekim 2017 yılında Ankara'da doğan İYİ PARTİ 3. Yaş günü kutlaması için İzmir'i seçti.

Üç yıldır parti içinde ya da dışında bir çok fırtına ile karşılaşan iyiler ayakta durmayı başarıyor. İzmir'de bir partinin kuruluş yıldönümünü kutlaması çok önemli.

Bugüne kadar bir çok partiyi ağırlayan Gündoğdu Meydanı bu kez İyi Partilileri konuk etti. Bir mini miting havasında doğum günü kutlaması izleyeceğiz. Sınırlı sayıda davetli var. 

Yazdan kalma sıcak bir İzmir günü. Sahne her zaman olduğu yerden farklı bir noktada. Sahile dönük kurulmuş. Bir kale ve onun önünde bir balkon imajı verilmiş. Türk bayrakları ve parti bayrakları burçlarda... Sahnenin solunda Ulu Önderimiz Atatürk, sağında Genel Başkan Akşener fotoğrafları var. Fotoğrafların yanında kurulan dev ekranla kutlama tüm meydana yayılacak.

Mitinglerin değişmezi teknelerde geldi. Sahne onların görüntüsü ile daha da renkleniyor. Mavi bayrakların üstünde yer alan güneş figürü günebakan tarlasına dönüştürüyor denizi... Günebakan İzmirlilere dönmüş.

Partililer heyecanlı, pandemi kurallarına göre içeri alındılar ama mesafe kuralına çok uyulmuyor. Genel Başkanlarının yolunu gözlüyorlar.
Murat İde'nin bestesi meydan da yankılanıyor. "Gözleri yıldız gibi kaşları hilal Sanki Mustafa Kemal bizim çocuklar Evlad-ı Fatihan derler adı Meral..." 


ÇİĞLİ'DE DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ...


Başkan Akşener, İzmir gezisinde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün sürprizi ile duygusal anlar yaşadı. Üç yıl önce vefat eden ağabeyi Nihat Gürer'in adının verildiği parkın açılışında gözyaşlarını tutamadı. Ağabeyinin vicdanlı ve çocukları seven biri olduğunu, onların oynayacağı bir yere isminin verilmesine çok sevindiğini belirtti. Fotoğrafına sarılıp göz yaşlarını tutamadı. Çocuklarla oynadı, salıncakta salladı onları, fotoğraflar çektirdi. Ağabeyi ile yaşadığı çocukluk günleri gözlerinin önünden geçti.

Bir kadın liderin Gündoğdu'ya girişi de oldukça coşkulu oluyor. Zaten marşlarla hazırlanan topluluk Başkan Akşener'e olan sevgisini alkışlarla belirtiyor.

İstiklal Marşı sırasında Türk bayrağının yanında  Azerbaycan bayrağının videowalle gelmesi ince bir ayrıntı...

Bu kez kendisine çok yakışan beyaz ceket yok, daha koyu bir renk tercih etmiş. Sahneye çıkıyor ve kısa bir konuşma yapıyor. Tam konsantre olduk konuşma bitti. 

"Bizim öykümüz ummadık zamanda, ummadık bir yerden çıkıp gelen sizlerin öyküsüdür. O öykünün kahramanları ve bu başarının kahramanları bize inanan aziz milletimizdir. Biz bu günlere kolay gelmedik. Attığımız her adımda engellemek isteyenler oldu. İftira atanlar, yalancılar oldu. İYİ Parti büyüdükçe daha neler olacak. Allah’ın izni ile hiçbiri bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Çünkü biz bu yola milletimiz için çıktık. Aynı yolda, ilk günkü azim ve aşkla yürümeye devam edeceğiz. Onlar teker teker tarih olurken biz yürümeye devam ediyoruz. Varsın onlar dikkatimizi dağıtmaya çalışsın… Biz milletimizle buluşacağız. İYİ Parti doğruyu alkışlar, yanlışa sözünü esirgemez. Kötülere acımak, iyilere zulümdür diyen Dede Korkut'a selam olsun" 

Pasta kesiliyor, gelen konuklara Atatürk çiçeği hediye ediliyor... Nice yıllara İyi Parti... Daima gülümseyin... 

Radyo Ege'de Zuhal Olcay çalıyor. 
"Sana gönlümü verdim nazlı güzel
Seni almazsam gözlerim açık gider
Bana ellerini ver
Hayat seni sevince güzel..."