İddiaya göre Melissa Welsh, Arizona'da tutuklanmasının ardından memurlara büyükannesinin şeytanlar tarafından ele geçirildiğini ve Teksas'taki bir kilisenin gerçekleştireceği şeytan çıkarma gecesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Arizona'daki polislere, Welsh'i telefonu aracılığıyla takip edip kullandığı arabayı tehlike şüphesi taşıyan araçlara uygulanan prosedüre göre I-10 otoyolunda durdurdu.

Mahkeme belgelerinde "İddia sahibi taraf Melissa Welsh'in büyükannesini kaçırdığını ve şeytan çıkarma uygulamasına zorlamak için Teksas'a götürdüğünü belirtmişti" ifadeleri yer aldı.

Melissa Nicole Welsh, insan kaçırma, savunmasız yetişkine yönelik istismar, kredi kartı hırsızlığı ve ulaşım araçlarının yasadışı kullanımıyla suçlanıyor.

Welsh, yetkililere, büyükannesini oraya gitmeye zorlamanın sorun olmayacağına inandığını, büyükannesinin yardım alması gerektiğini söyledi.

Mahkeme belgelerinde Welsh'in büyükannesiyle yaşadığı fakat büyükannenin torununa karşı uzaklaştırma kararı çıkarıp onu evden göndermek üzere olduğu belirtiliyor.

Bir yargıç, Welsh için 200 bin dolarlık (1 milyon 592 bin 960 TL) kefalet ücreti belirledi. Welsh serbest bırakılırsa elektronik izlemeye tabi olacak.

Editör: TE Bilişim