KERİM UĞUR / SON MÜHÜR - Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sunuma; CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Atilla Sertel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri, CHP’li il yöneticileri ve ilçe başkanları, İYİ Partili il yöneticileri, ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Başkan Sandal, "Bir kentin sorunlarını çözebilmek için ne yapacağınızı önceden belirlemeniz gerekiyor. 5 temel soruna odaklandık. Kent kimliği, altyapı, yoksulluk, eğitim ve 5 bin yıllık Smyrna’nın gün yüzüne çıkması. Bunları çözmek için hazırlığınızın olması gerekiyor. Paydaşlarımızla barışmak gerekiyordu. En önemli paydaşımız Büyükşehir Belediyemiz ile ilişkilerimizi tam da istediğimiz seviye getirdik. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla Bayraklı’nın menfaatine olduğu sürece barış içerisinde olacağız. Üzerimize ne düşüyorsa gerçekleştireceğiz. Muhtarlarımız önemli paydaşlarımız. STK'larımızla ve hangi siyasi partiden olursa olsun her vatandaşımızla Bayraklı'yı yeniden inşa etmek istiyoruz. Sizin destekleriniz ve pozitif eleştirilerinizi bizim çalışma azmimizi daha da arttıracaktır " dedi.

"Aylık 3 buçuk milyonun üzerinde tasarruf sağladık"

Sandal, "Doğru projeler üretebilmek için personel reformu yapmamız gerekiyordu. Liyakat üzerine bir çalışma yaptık. Eşit işe, eşit ücret gerekiyordu. Bayraklı’nın tüm kadrolarının çalışmasını yaptık. Geldiğimiz günden itibaren israfla mücadele ettik. İhale komisyonu oluşturduk ve ihaleleri canlı yayınladık. Aylık 3 buçuk milyonun üzerinde tasarruf sağladık. Gelir artırıcı işlerle bunu destekledik. 250 milyona yakın borcumuz varken hiç kredi çekmeden 102 milyonu bankalara olmak üzere 60 milyonunu ve toplamda 133 milyon ödeyerek, personelimizin tüm ücretlerini pandemi sürecinde de bir hafta önceden yatırarak, mali disiplini sağladık" diye konuştu.

Kentsel dönüşümde yetkiyi aldık

İlçenin en önemli sorunlarından kentsel dönüşümle ilgili önemli adımlar atıldığını vurgulayan Başkan Sandal, "10 yıl önce çalışmalarına başlanan kentsel dönüşüm konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den revizyon yetkisini istedik ve aldık. Vatandaşımızın, iş dünyasının ve belediyemizin beklentilerini hesaba katarak ilerleyeceğiz. Daha önce tek uygulama sahası olan alanı 33 alana bölerek, kooperatif metoduyla projeyi hayata geçireceğiz. İlk pilot uygulamayı Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinin bir bölümünü kapsayan 60 hektarlık alanda gerçekleştireceğiz. Onur Mahallesi, Yamanlar, Nafiz Gürman bölgelerinde de çalışmaları tamamladık. Burada da 1 yıl sonra vatandaşımıza gerekli açıklamaları yapacağız” diye kaydetti.

21 bin aileye sosyal yardım

Özellikle pandemi sürecinde sosyal yardımlara ağırlık verdiklerini ifade eden Sandal, "Diğer sorunlarımızdan biri de yoksulluktu. Kentin üçte biri yoksul mahallelerden oluşuyor. Vatandaşın ihtiyacını doğru tespit edip hizmeti ulaştırmak ve bunun sürekliliğini sağlamak amacımızdı. Gıda bankasıyla 21 bin ailemize dokunduk. İhtiyaç fazlası ürünleri büyük süpermarketlerden vatandaşımıza ulaştırdık. 15 bin paket süt, 200 kilo eti bu arkadaşlarımız sayesinde dağıttık. Bir diğer önemli işimiz kadınlarımız. Kadın kooperatifimizi canlandırarak, önümüzdeki süreçte iş kıyafetleriyle ilgili de çalışmaları başlattık. 500’e yakın kadınımızın iş olanağına kavuşmasını sağlayacağız.

Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı

Sandal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni kent merkezi olarak onaylanmış bir kentte sosyal donatı alanları yok. Yaşam alanlarının olmayışı aslında kent kimliğimizin olmayışının göstergesidir. Bayraklı’nın dünya çocuk ve gençlik merkezi olmasını tasarladık. Doğançay’da Dünya Çocuk ve Gençlik merkezi yapılıyor. Dünyanın bütün çocuklarını, gençlerini Bayraklı’ya çağırmak istiyoruz. Onlardan dinlediklerimizi, dünyanın dört bir tarafında duyurmak istiyoruz."

Eğitim her zaman önceliğimiz olacak

Bir öğretmen olarak eğitimin kendisi için her zaman öncelik olduğunun altını çizen Sandal: "Onur duyarak söylüyorum; bir belediye dershanesinden Türkiye 28’ncisi çıktı. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ilk 10 binlik kısımda yerleştiler. Şimdi yine Türkiye’de bir ilk olan TVBEK ile yeni bir proje başlatıyoruz. 200’e yakın tablet dağıtacağız. İnterneti, tableti, bilgisayarı olmayan çocuklarımızı da düşünerek hafta içi her gün sabah saatlerinde Bayraklı Belediyesinin gönüllü öğretmenleriyle televizyon aracılığıyla uzaktan eğitimi hayata geçiriyoruz" dedi.

Yeni kent merkezini birlikte inşa edeceğiz

Sandal şöyle devam etti: "Kenti var eden değerler projelerinizden ziyade biraz da tarihinizle ilgilidir. SMYRNA atıl olarak duruyor. Denizden, Sevgi Yolu’ndan, Smyrna’ya çevre düzenini planlayıp, kavşaklarıyla, alanıyla, parkıyla yeni bir cazibe merkezi oluşturmayı planlıyoruz. Sevgi Yolu’nu iki taraflı düzenleyeceğiz. Smyrna’nın çevreleyen alanı komple temizleyeceğiz. Başarılı olabilirsek bir de kent müzesi kazandıracağız. İstiyoruz ki; Bayraklı’da herkes mutlu olsun, çocuklar yatağa aç girmesin. Tüm vatandaşlarımıza dokunalım… Adına yakışır bir kent merkezini hep birlikte inşa edelim istiyoruz."

Büyükşehir'den Bayraklı'ya 140 milyon lira yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçeye yapılan yatırımları dile getiren Başkan Sandal, “El attığımız her iş kendi içinde birkaç işi daha barındırıyor. Yine Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde rekor denecek seviyede ilçemize 123 bin ton asfalt serimi yapıldı. 24 bin metrekare üzerinde parke taşı döşedik. 31 parkımıza kauçuk döşedik. İZSU ile birlikte Bayraklı merkezin sorunlarından biri olan koku meselesini çözdük. 1 buçuk yıllık sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’ya yaptığı yatırım 140 milyon civarında” dedi.  Bayraklı Belediyesi olarak 31 parkı yenileyip, ilçeye 9 yeni park kazandırdıklarını da sözlerine ekleyen Sandal, daha modern, çağdaş, yeşil ve yaşanabilir bir Bayraklı için çalıştıklarını söyledi.

Bayraklı'da güzel şeyler oluyor

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bayraklı’da gerçekten güzel şeyler olmuş ve devam ediyor. Uyumlu, uzlaşı kültürünü benimseyen, barışı sağlayan, kent için çalışan bir belediye başkanı ve bürokrasi olduğunu görüyoruz. Bu çok önemli… Büyükşehir Belediyesi, STK ve muhtarlarla bir şeyler yaparsak o zaman anlamı oluyor. Kurumsal yapının güçlendirilmesi noktasında yapılanlar var. Liyakate önem veren bir anlayış var. İş yeri barışını sağlamaya yönelik eşit işe eşit ücret anlayışı var. Ayda 3 buçuk milyon tasarruf ciddi bir tutar. Bununla çok güzel işler yapılabilir. Gıda bankası ve sosyal yardımlar var. Bunlara baktığımızda Bayraklı Belediyesi’nin sosyal demokrat, derman belediyecilik anlayışını ve CHP anlayışını hayata geçirdiğini görüyoruz. Devletin ve iktidarın tüm imkanlara sahipken EBA sistemini hayata geçirememeleri ortadayken Bayraklı Belediyesi, eğitim kanalıyla yayın hazırlığında. Hedeflerimiz belli; huzur ve barış içinde yönetilen bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Bunu kurabilecek güçteyiz. 31 Mart bunun kıvılcımını yakmıştır. Bunu aleve dönüştürmek bizlere düşüyor. Başkanımızın ilk günkü heyecanını gözlerinden görüyorum. Allah heyecanını yitirtmesin” ifadelerini kullandı.  

Desteğimiz her daim arkasında olacak

Millet İttifakı’nın ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da, “Odağında insan olan siyaset makbuldür. İnsan köyde, kasabada, şehirde, nerede yaşarsa yaşasın kamunun hizmetlerinden faydalanmak ister. İster oy versin ister vermesin. Sayın başkanımızı kutluyorum. Millet İttifakı’nın desteği her daim arkasında olacaktır. ” dedi. 

 Liyakat Türkiye’yi ayağa kaldıracak

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “5 yılın sonunda yükselen bir Bayraklı’ya hepimizin kavuşmasını canı gönülden istiyorum. Siyasi görüşlerimiz, dünya yaşantımız, düşüncelerimiz farklı olabilir ancak ortak müştereklerde buluşma mecburiyetimiz var. Birlik beraberliği, barışı herkes istiyor ve bunu yapmak için önümüzde herhangi bir engel var m? Yok. Başkanımızın konuşmasında ifade ettiği gibi liyakat esaslı bir belediyecilik hem belediyemizi hem Türkiyemizi ayağa kaldıracaktır” dedi.

Meşale İzmir'den yanacak

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ise, "Bayraklı'da hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için üzerimize düşeni yaptık. Sayın başkanımız Serdar Sandal'a ve bu değerli çalışmalara katkı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkürlerimi sunuyorum. Daha aydınlık bir Türkiye için İzmir'den meşaleyi yakacağımızı biliyorum" diye belirtti.

Editör: TE Bilişim