Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Medya sektöründeki vak’a sayılarının endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek "Reyting uğruna gazetecileri tehlike atmayın..." dedi.

Yapılan açıklama da " Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için her şart altında görevlerini sürdüren gazeteciler arasında COVID-19 vaka sayılarındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı.Özellikle televizyon kanallarında yeterli önlem alınmadığı için her gün korona testi pozitif çıkan meslektaşlarımızın haberini alıyoruz. Depremler, seller, darbeler, savaşlarda bile görevine devam eden gazeteciler koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiriyor. Televizyon kanallarından gelen bilgiler hastaların çalışmaya zorlanmasından dolayı vak'aların katlanarak arttığını ortaya koyuyor. Salgının başladığı ilk günlerde ekranlara doktor çıkartmak için yarışan televizyon kanalları uyarıların ardından bir süre konuklu yayınlarını online yapmıştı. Ancak görüyoruz ki yine reyting uğruna medya çalışanları tehlikeye atılıyor, stüdyolara konuk alınıyor. Bir TV kanalında programa gelen doktordan çalışanlara virüsün yayıldığını biliyoruz. Öte yandan kanalların dış yapım ekiplerini stüdyolarda çalıştırması da vak’a sayılarını arttırdı. Dış yapım ekiplerindeki vak’aların saklanması nedeniyle kameraman ve reji çalışanlarının testleri de pozitif çıkıyor. Aynı zamanda grup kanallarının ortak reji ve stüdyo kullanımı da salgının yayılmasını hızlandırıyor. Tüm bu nedenlerden dolayı vak’a sayılarının katlanarak artacağından endişe duyuyoruz. Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk günün üzerinden aylar geçmesine rağmen hala maske dağıtımında sorunlar olduğu görülüyor. En vahim durum ise testi pozitif çıkan kişilerin çalıştırılmasıdır. İnsanlık onuruna yaraşmayan bu durum aynı zamanda tüm toplumun sağlığını da riske atmaktadır. Televizyon kanalları, toplumun ve gazetecilerin sağlığı için tedbirlerini bir an önce en üst seviyeye çıkarmalıdır. Vak’a sayıları 50’leri 60’ları bulan televizyon kanalları acilen ofis çalışmasını sonlandırmalı, dönüşümlü ücretli izin uygulamaları bir an evvel hayata geçirilmelidir.
Medya sahipleri çalışanlarını salgından korumalıdır. Reyting uğruna gazetecileri ve toplumu tehlikeye atmayın." ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim