Rusya'nın Povalikhino adlı küçük bir kasabası dünya gündemine girmiş durumda. Belediyede bir temizlik görevlisi olarak çalışan ve en az iki adayın seçime girme şartı nedeniyle aday gösterilen Marina Udgodskaya, Putin'in partisinden aday olan mevcut belediye başkanı Nikolai Loktev'i hezimete uğrattı. 

Moskova’nın yaklaşık 400 km kuzeydoğusunda küçük bir kasaba olan Povalikhino, belki de tarihinde ilk kez dünyanın gündeminde… Putin’in Rusya’sında bu küçük kasabayı BBC’nin manşetten verdiği özel haberiyle gündeme getiren olay bir tercih ve sonrasında bir gelişen seçim sonucununun ardından gerçekleşti.

Yasalar gereği en az iki adayın seçimlere katılmasının bir zorunluluk olduğu Rusya’da bu kural Povalikhino’nun belediye başkanı Nikolai Loktev’i bir çözüm yolu bulmak zorunda kaldı. Putin’in partisi Birleşik Rusya’nın adayı Loktev kurallara uygun bir seçim için belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan Marina Udgodskaya’yı aday olarak gösterdi.

Povalikhino halkı artık Loktev’den nasıl bıktıysa herhangi bir seçim kampanyası düzenlemeyen, başkanlık gibi bir niyeti de olmayan, demokrasinin işlemesi için gereken bürokrasinin bir parçası olarak adı halkın önüne sunulan Marina ezici bir üstünlükle seçimden zaferle ayrıldı.

Editör: TE Bilişim