Transferin şampiyonu Altay, ligin iddialı ekibi Yılport Samsunspor'la karşılaştı. TFF Birinci Lig'de 15 dış transferle ligin en hızlı ekiplerinden biri olan Altay'da dün ilk resmi maçında Samsunspor'a karşı 6 oyuncusu ilk 11'de görev yaptı. Kaleci Burak, Lokman, Tolga, Scuk, Thiam ve Ziya Alkurt siyah-beyazlı formayla ilk kez sahaya çıktı. Yeni transferlerden Rıdvan Şimşek, Çağlar Birinci, Erhan Çelenk, Ergin Keleş ve Armand Gnanduillet ise yedek soyundu.

Ancak Teknik Direktör Yücel İldiz 39 yaşındaki İbrahim Öztürk'ten vazgeçemedi. Altay'da 6. sezonuna başlayan İbrahim 113. maçına çıktı.

Kayseri Polisgücü'nden 2002'de Erciyesspor'a geçen İbrahim Karamanspor ve Kırıkkalespor'un ardından 2006'da Altay'la tanışan İbrahim siyh beyazlı ekipte gösterdiği başarı üzerine Bursaspor'a transfer oldu. Ordan Sivasspor'a geçen İbrahim Öztürk 2017'de yeniden Altay'a döndü.
Son 2 sezondur Altay’da top koşturan İbrahim, bu sürede 51 resmi karşılaşmada siyah-beyazlı formayı terletti. Öztürk, 2017/2018 yılında takımıyla TFF 2. Lig şampiyonluğu da yaşamıştı.
Gençlere taş çıkartan İbrahim, üstün mücadele gücü, her zaman dir tuttuğu fizik kalitesi ve hava toplarına hakimiyeti ve zaman zaman hücuma da çıkarak, istendiğinde orta alanda da görev yapabilmesi ile  teknik adamların başı sıkıştığında kurtuluş reçetesi oldu.
39 yaşındaki İbrahim Öztürk  

Editör: TE Bilişim