Gmail resmen bazı Outlook hesaplarını engellemeye başladı. Bu durumun sebebi, Gmail'in yeni tasarlanan spam politikası olarak belirtiliyor. Buna göre, bazı Outlook kullanıcılarının Gmail adreslerine gönderdiği e-postalar spam olarak işaretleniyor ve anında engelleniyor. Ancak, gelen yoğun kullanıcı şikayetleri üzerine detaylı bir açıklama yapan Microsoft tarafı, sorunu çözmek için kapsamlı bir destek dökümanı yayınladı ve yakın zamanda sorunu çözeceklerine inandıklarını söyledi.

Google I/O yeniliklerle geliyor: İşte, tanıtılması beklenen özellikler Google I/O yeniliklerle geliyor: İşte, tanıtılması beklenen özellikler

Şirket yönetimi, spam olarak işaretlenen e-posta adreslerinin ülke alan adlarına sahip olduğunu belirtti ve ilgili e-postaların bir tür lokasyon sınırlaması nedeniyle Gmail tarafından engellendiğini öne sürdü. Ancak, bu tür bir önlemin aslında kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği vurgulanıyor. Ancak, sorunun kesin sebebi halen tam olarak belirlenmemiş durumda. Google ise konu hakkında resmi bir açıklama yapmaktan kaçınırken, yaşanan olayın şirketin son dönemdeki üst düzey güvenlik politikasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Microsoft geçici bir çözüm olarak, kullanıcıların ana hesaplarına bir Outlook.com takma adı eklemesini tavsiye etti. Ancak, kalıcı bir çözümün ne zaman sunulacağı şu anda bilinmiyor.

Kaynak: Haber Merkezi