Gazeteci Zafer Arapkirli, meslektaşı olan Fatih Portakal'ı gittiği yerlerin reklamını yaptığı iddiasıyla eleştirdi.

Zafer Arapkirli, İtalya tatili dönüşünde turizm firmalarının reklamını yaptığını öne süren Fatih Portakal’a, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluklar Bildirgesi’nde yer alan “Gazeteciler ilan, reklam, tanıtıcı reklam veya sponsorlu metinleri yazmamalı, reklamlarda yüzü ya da sesiyle yer almamalı, sosyal medya hesaplarında, web sitelerinde, bloglarında vs. de reklam, tanıtım, ürün yerleştirme yapmamalıdır. Tanıtım veya reklam yüzü olarak algılanmasına sebep olacak durumlardan kaçınmalıdır” ifadelerini hatırlattı.

İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş.'de Andaç Pamuk dönemi resmen başladı İzmir İnovasyon ve Teknoloji A.Ş.'de Andaç Pamuk dönemi resmen başladı

Zafer Arapkirli konuşmasına şöyle devam etti: “Sevdin bu reklam işini. İnadına yapıyorsun. Senin adına utandığımdan, ismini gizledim. Ama, ayıp. Dişçi, berber, gözlükçü, köfteci, lahmacuncu vs. yetmedi. Şimdi de turizmci REKLÂMI... -Magazin figürü değil, gazetecisin. -Millet merak etmiyor. -Meslek etiğine aykırı.”

Zafer Arapkirli daha önce ise Portakal’ın Datça’da gittiği bir mekanın hakkında reklama benzer bir paylaşım yapmasına tepki göstererek “Gittiğiniz bir mekânın, özellikle de pahalı ve şatafatlı bir yerin (ismen) reklamını yaparak paylaşımda bulunmak, bir gazetecinin aklından bile geçirmemesi gereken bir iştir.

1. Görgüsüzlük.

2. Hele ki böyle bir devirde, ahlâksızlık

3. Meslek etiğine aykırıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Bünyamin Dobrucalı