İran’da Ulusal Corona Virüs Göre Gücü Başkanı Alireza Zali, devlet televiyonuna yaptığı açıklamada, ülkede corona virüs pandemisi nedeniyle yaşanlara dair bir açıklama yaptı. 

HASTANELERİN KAPASİTESİ DOLDU

Zali, “ Bazı hastanelerde yatak kapasitesi tamamen doldu ve yeni hasta alamıyorlar. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz yorgun. Herkesi sosyal mesafe ve hijyen kurallarına saygı göstermesi konusunda uyarıyorum” ifadelerini kullandı.

İran’da her dört dakikada bir corona virüs ölümü meydana geliyor - 3

HER DÖRT DAKİKADA BİR YENİ ÖLÜM

Pandeminin Orta Doğu’da en sert vurduğu İran’da son 24 saatte 337 ölüm ve 5 bin 960 yeni vaka açıklandı. Devlet televizyonu her dört dakikada bir yeni ölüm gerçekleştiğini bildirdi.

İran’da her dört dakikada bir corona virüs ölümü meydana geliyor - 4

Yetkililerin halkın sosyal mesafe kurallarına uymamasından yakındığı İran’da, geçen hafta Sağlık Bakanı Yardımcısı Iraj Harirchi, tedbirlere uyulmadığı takdirde ülkedeki günlük ölü sayısının 600’ü aşabileceğini söyledi.

İran’da her dört dakikada bir corona virüs ölümü meydana geliyor - 5

KISITLAMA KARARLARININ SÜRESİ UZATILDI

Bununla birlikte, daha önce bugün sonlanacağı bildirilen ve ülkede okul, cami, restoran ve diğer kamu kuruluşlarının kapatılmasını içeren kısıtlama tedbirlerinin 20 Kasım’a kadar uzatıldığı belirtildi. Devlet televizyonu, İran’ın 31 vilayetinden 21’inde durumun alarm verici olduğunu aktardı. 

İran’da her dört dakikada bir corona virüs ölümü meydana geliyor - 6

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, İran'da toplam ölü sayısının 32 bin 953'e, tespit edilen vaka sayısının ise  574 bin 856'ya çıktığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim