Yürürken Genel Ani Bacak Ağrısına Dikkat! Vitrin Hastalığı nedir? Yürürken Genel Ani Bacak Ağrısına Dikkat! Vitrin Hastalığı nedir?

Güney Koreli bilim insanları, temiz enerji elde etmek amacıyla nükleer füzyon teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kore Füzyon Enerjisi Enstitüsü'nden (KFE) bir araştırmacı grubu, "yapay güneş" olarak bilinen KSTAR (Korean Superconducting Tokamak Advanced Research) nükleer reaktörünü, Güneş çekirdeğinden 7 kat daha sıcak olan 100 milyon santigrat derece sıcaklıkta 48 saniye boyunca çalıştırmayı başardı.

Sınırsız ve temiz enerji üretmeyi hedefiyor
Bu başarı, 2021 yılında kırılan 30 saniyelik dünya rekorunu geride bıraktı. KSTAR Direktörü Si-Woo Yoon, yüksek sıcaklıkları uzun süre korumanın zorluğuna dikkat çekerek, 48 saniyelik rekorun büyük önem taşıdığını belirtti. Yoon, KSTAR reaktörünü 2026 yılına kadar aynı sıcaklıkta 300 saniye boyunca çalıştırma hedeflerinin olduğunu vurguladı. Bilim insanları, deneme aşamasındaki KSTAR reaktörü ile Güneş'teki füzyon reaksiyonlarını taklit ederek sınırsız ve temiz enerji üretmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi