Doğum oranlarını artırmak için Güney Kore, doğan her bebek için ebeveynlere 100 milyon won (yaklaşık 2,4 milyon TL) nakit ödemeyi değerlendiriyor. Bu program, ülkedeki düşük doğum oranı krizini ele almak için son yıllarda ortaya çıkan en radikal teşviklerden biri.

Hükümet, doğrudan mali yardımların etkili bir çözüm olup olmadığını belirlemek için bir kamuoyu araştırması yürütüyor. 17 Nisan'da başlayan anket, programın maliyetini ve çiftleri çocuk sahibi olmaya teşvik edip etmeyeceğini soruyor.

Programın maliyeti

Programın yıllık 22 trilyon won (yaklaşık 521 milyar TL) maliyeti bekleniyor. Bu miktar, düşük doğum oranlarını ele alan girişimlere ayrılan mevcut ulusal bütçenin yaklaşık yarısını oluşturuyor.

Hükümetin diğer çalışmaları

Hükümet, ebeveynleri motive etmek için halihazırda çocuk sahibi olan Koreli çiftlere 35 milyon won'la (yaklaşık 825 bin TL) 50 milyon won (yaklaşık 1,2 milyon TL) arasında değişen mali yardım sunuyor.

Seul merkezli inşaat firması Booyoung Group, çalışanlarına her bebek sahibi olduklarında 100 milyon Kore wonu (2,4 milyon TL) ödemeyi planlıyor. Şirket ayrıca 2021'den bu yana 70 bebek sahibi olan çalışanlarına toplam 7 milyar Kore wonu (165 milyon TL) nakit ödeme yapacağını da sözlerine ekledi.

Mercedes-Benz Türk, 2024'ün ilk çeyreğinde ihracat rekoru kırıyor! Mercedes-Benz Türk, 2024'ün ilk çeyreğinde ihracat rekoru kırıyor!

Tepkiler

Programla ilgili halkın görüşleri karışık. Bazıları programın doğum oranlarını artırmaya yardımcı olacağına inanırken, diğerleri programın maliyetinin çok yüksek olduğunu ve diğer sosyal sorunları çözmek için kullanılabilecek fonları boşa harcayacağını savunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ