Deniz Baykal’ın istifasını açıkladığı dakikalarda televizyon ekranlarında canlı yayında olan Gürsel Tekin gözyaşlarını tutamamıştı. Buna rağmen tecrübeli siyasetçi yeni dönemde Kemal Kılıçdaroğlu’yla da uzun süre birlikte çalışmaktan vazgeçmedi. Siyasi kariyerinde Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreterlik, milletvekilliği ve İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Gürsel Tekin’in Özgür Özel yönetimiyle arası bir türlü istenen seviyeye çıkamadı.

Kadıköy anketlerinde birincisiniz…

Yozgat'ın geleceği yüksek hızla geliyor| Yüksek hızlı tren ile 276 bin yolcu seyahat etti Yozgat'ın geleceği yüksek hızla geliyor| Yüksek hızlı tren ile 276 bin yolcu seyahat etti

Gürsel Tekin’in partinin Kadıköy anketlerinde birinci çıktığı bizzat Genel Başkan Özgür Özel tarafından kendisine söylendi. Yapılan dört ankette de Gürsel Tekin ismi öndeydi. Ekrem İmamoğlu’yla görüşen Gürsel Tekin İmamoğlu’ndan Kadıköy değil, Esenyurt önerisiyle karşılaştı. DEM Parti’nin yüzde 20’lere varan oyuyla çok güçlü olduğu ilçe İstanbul’un en kalabalık ilçesi olarak dikkati çekiyordu.

Esenyurt’u o seçmedi…

‘Esenyurt’u alan İstanbul’u alır sözünün konuşulduğu bir ortamda Gürsel Tekin kendi talebi olmadığı halde Esenyurt’a sıcak baktı. 12 Şubat MYK’sında beklendiği gibi Esenyurt adayı olarak Gürsel Tekin ismi yazıyordu. Ancak ne olduysa PM’de yaşandı. Gürsel Tekin isminin üzeri çizildi yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Gökmen ismi yazıldı. Siyasi tecrübesine rağmen parti içi ayak oyunlarının kurbanı olduğunu düşünen Gürsel Tekin PM’nin sabahında sosyal medyadan yayınladığı duyuruyla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi