İsmailağa Cemaatinin lideri Hasan Kılıç'ın 93 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından yerine gelecek isim belli oldu. Cübbeli Ahmet olarak biline ve kendisine ait YouTube kanalından açıklama yapan Ahmet Mahmut Ünlü ” Ali Haydar Efendi’nin teveccühüne mahzar olmuş İbrahim Efendi Hoca’mıza tabi olacağımıza ve onu başımıza emir seçtiğimize dair kendisine arzu bulunduk. Kendisi de istihare ve yaptı ve kabul etti” dedi.

Cemaat içinde tartışma yaratmıştı...

Cübbeli Ahmet Hoca” İsmailağa cemaatinin 2022’de vefat eden lideri Mahmud Ustaosmanoğlu’ndan sonra “posta oturma” hakkının kendisinde olduğunu iddia etmesi tartışma yaratmış, Cemaat ise son yayımladığı bir açıklama ile Ahmet Mahmut Ünlü ile hiçbir bağlantılarının kalmadığını duyurmuştu. Cübbeli Ahmet Hoca da buna, “Tarikat, Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin" sözleriyle tepki göstermişti.

Google'dan reklam ücretlerine zam kapıda: Reklamcılık pahalılaşıyor! Google'dan reklam ücretlerine zam kapıda: Reklamcılık pahalılaşıyor!

İbrahim Uslu'nun Ayasofya paylaşımı dikkat çekmişti...

Hasan Kılıç'ın vefatının ardından Cemaatin liderliğine geldiği belirtilen İbrahim Uslu Cemaatin Denizli Vekili olarak görev yaptığı dönemde Ayasofya'nın ibadte açılmasıyla ilgili mesajıyla dikkati çekmişti. Uslu mesajında şunları söylemişti...
''İkinci bir fetih olacağından, onu fetheden asker ne güzel asker sırrına ereceğiz.''


 

Kaynak: Haber Merkezi