ALES sonuçları açıklandı| Puanlar 5 yıl geçerli olacak ALES sonuçları açıklandı| Puanlar 5 yıl geçerli olacak

Radyo Ege'de 90 Saniye programında seçim gündemine farklı bir açıdan bakan Hasan Tahsin Kocabaş 'Türk milletini ayrıştırmaya hatta bölmeye niyetli bazı yapıların hilafet haykırışları hemen her yerde duyuluyor. Ana okullarına bile sokulan dinsel dayatmalarla, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yerine “kula kulluk edecek” cahil umutsuz ve bezgin nesillerin yetişmesine uğraşılıyor. En acısı da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin okullarından duyduğumuz inanılmaz olaylar. Hani sanki, 1919 – 1923 arasını unutmuş bir üst irade gelmiş üzerimize çökmüş gibi' uyarısında bulundu.

İşte Hasan Tahsin Kocabaş'ın açıklamaları...

HAFTAYA FARKLI BAKALIM MI?

Yeni haftaya, adayları, seçimi konuşarak başlamayacağım. Çünkü gerçekten kimlerin kimleri nereye başkan adayı göstereceği umurumda değil artık. Nasılsa kesin adaylar belli olduğunda susacak değilim, zira susan ya da biat eden dilsiz şeytandır.

Ama bugün daha ciddi tehditlerin gölgesi vuruyor yarınlarımıza. Nasıl 1918’lerde İngilizlerle iş birliği yapan bazı sözde hacı hoca tayfası Türk milletinin emperyalizmin kulu kölesi olması için uğraşmışsa, bugün de bazı siyaset hareketleri tarihin tekerrür ettiği duygusunu hissettiriyor bize. Eğitimden güvenliğe hemen her yere “sızmasına” yeniden izin verilmiş ve görünürde dinsel ama içerikte yine Türk milletini ayrıştırmaya hatta bölmeye niyetli bazı yapıların hilafet haykırışları hemen her yerde duyuluyor. Ana okullarına bile sokulan dinsel dayatmalarla, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yerine “kula kulluk edecek” cahil umutsuz ve bezgin nesillerin yetişmesine uğraşılıyor. En acısı da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin okullarından duyduğumuz inanılmaz olaylar. Hani sanki, 1919 – 1923 arasını unutmuş bir üst irade gelmiş üzerimize çökmüş gibi.

Ve 12 Eylül 1980’den beri bu menfi durumlara karşı, Türk Milletinin egemenlik haklarını savunması gereken siyasi örgütler kendi içlerinde menfaat ve makam hesaplarıyla uğraşmaktan, halkın fakrü zaruret içinde harap bitap düştüğünü hala algılayamıyor.

Ama mutlaka bulunur bir aydınlık yolu. BU 90 saniyenin devamını sonmühür nokta com’da okuyabilirsiniz.

Ne Mutlu Türküm Diyene...

 

Kaynak: Haber Merkezi