Son Mühür TV’de yayınlanan Hasan Tahsin Kocabaş ile Gündem Yorum programında bugün gündeme dair önemli konular hakkında konuştu.

İzmir-Ankara hızlı treni hakkında konuşan Hasan Tahsin Kocabaş, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın İzmir-Ankara hızlı treni hakkındaki tweetini okudu. Bilal Saygılı açıklamasında konu başlıkları şu şekilde:

‘Çeyrek asırdır İzmir’i yöneten CHP’nin bu 5 yılda da ezberini bozmayacağını görüyoruz. Belli ki aynı teraneleri devam edecek. Anlatacak bir şeyleri olmayınca, savunmaları baştan çürük olunca okları hazır ve yönü belli, merkezi idare.

İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi’ni eleştiren CHP’li mevkidaşım Şenol Aslanoğlu’na bilmeli ki İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi, dev bir proje ve birçok proje gibi, o da bitecek. Ama İzmir, yıllardır yılan hikayesine dönmüş onlarca enkazla, tutulmamış sözle boğuşuyor. Bakanlık, 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne kentsel dönüşüm yetkisini devretti. 33 bin 500 konut yapılacaktı, yapabildikleri 1000’e yakın konut. O da çürük çarıkla gündeme geldi. Uzundere, Emrez dönüşümleri vatandaşın geleceğini gasp ettikleri projeler olarak ortada.

‘2016 yılında yapılan ihaleyle yola çıkardıkları opera binası, bir utanç binası olarak ortada. Katılımcı yetersizliği gerekçe gösterildi; 2017 yılında bin 350 günde bitireceklerini söyleyerek ikinci kez ihaleye çıktılar. Özel şart koşulu nedeniyle, 102 milyon yerine, 429 Milyonluk teklif ihaleyi aldı. Yine bir tek şey değişmedi; proje yerinde sayıyor, kaynaklar buhar oluyor.

İzmir’in çöpünü kontrolsüz ve dönüşümsüz olarak 92 yılından bu yana depoladıkları Harmandalı, patladı patlayacak. Kendi hazırlattıkları raporları bile rafa kaldırdılar.'

Hasan Tahsin Kocabaş, Ak Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın mesajını okuduktan sonra şu şekilde konuştu: ‘Deprem konusunda hükümet İzmir’de sınıfta kaldı. Vatandaşın aklıyla oynamayın. Sayın Bilal Saygılı’nın haklı olduğu noktalar var tabii ki. AK Parti il başkanlığı, dersini iyi çalışıyor. Bilal Beyin bu söyledikleri basın için bir araştırma konusu.

‘Büyükşehir’i, belediyeleri eleştirin de siz de İzmir’de pirüpak değilsiniz’

Peki Sevgili Bilal Saygılı protokol cami kaç yıldır duruyor? Siz büyükşehir, belediyeleri eleştirin de siz de İzmir’de pirüpak değilsiniz. Ben size o kadar çok örnek çıkarırım ki… Güvenlik, yönetim, eğitim, sağlık, kültür zafiyeti var. Güzelim etnografya müzesi yıkılmak üzere ne bir restorasyon planı var ne başka bir şeyi ? Damlacık projesi ya da hızlı tren ne alemde ? Ben CHP’yi savunmak için söylemiyorum. Ben onu eleştiririm de şu anda merkezi idarenin İzmir’e bakışı.

Şimdi ne oldu ?

Seçimden önce, maaşlarınızı bayramdan önce dağıtacağız diyenler, çıkıp vazgeçtik diyorlar. Sayın Özhaseki, Hamza Dağ kazansa başımın üstünde yeri var diyordu, şimdi ne oldu ? Gelin konuşalım. İzmir’de, kusura bakmayın bayraklıdaki depremi benden daha iyi kimseyle konuşamazsınız.

Depremde binalar yıkılıyor, e-devlette o gece mülkiyet hakkı iptal, 100 metrekareler 70 metrekareye düşürülüyor ama daha önemlisi Murat Kurum’un, ‘Var mı bir sorun ben Murat Kurum’ gibi komik bir adaylığı var ya. Murat Kurum’un 275/8 sokağın sonunda verdiği beyanat var, bayraklıda böyle evler yapılacak, Bayraklı’nın zeminini düşünmeliyiz. Eğer bina kentsel dönüşüme uğruyorsa, aynı kat aynı şekilde yapılabiliyor, depremde yıkıldıysa zemin. Ya siz elinize elma şekerleri alın da çocukları kandırın.

‘AK Parti tabi ki mecliste muhalefet de yapacak ama kendisine muhalefet yapanı da duyacak’

Eskiden böyle değildi. O zamanlarda iletişim vardı. Belediye başkanı da bakan da eleştirilirdi. AK Parti hiç mi iyi bir şey yapmadı ? Yaptı. Mesela, İzmir’de zenginler için çevre otoyolu yapılmıştı, halk için çevre yolunu bitiremediler AK Parti bitirdi.

İşi olmayanlar dikkat: Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alıyor! Başvurular ne zaman, şartlar neler? İşi olmayanlar dikkat: Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alıyor! Başvurular ne zaman, şartlar neler?

AK Parti tabi ki mecliste muhalefet de yapacak ama kendisine muhalefet yapanı da duyacak.’

KONAK BELEDİYESİ

Usta Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş, Konak Belediye’sinde yaşanan olaylar hakkında düşüncelerini dile getirirken, ‘Nilüfer Hanım rüyasında ne gördü de böyle kalktı ?’ diye sorardu ve sözlerine şu şekilde devam etti:  

‘Gelene gidene geçmişi kötülemek, geçmiş dediğiniz sizin belediyeniz’

‘Psikolog ne kararı veriyor ? Konak belediyesinden hiç hayırlı haberler gelmiyor. Gelene gidene geçmişi kötülemek, geçmiş dediğiniz sizin belediyeniz. Bir de böyle bir adet çıktı. Siz gereğini yapın ama, kırılan kolunuz yeninizde kalsın. Nilüfer Hanım’ın rüyasına ak sakallının girip uyarması lazım. Konak Belediye Başkanı olmuş, ne yapıyor psikolog ? Düşünsenize başkan yardımcılarının çocukluğuna inip büyüyünce ne olmak istiyorsun diye soruyor.

‘Hangi sivri akıllı başkana bu aklı vermiş ?’

Hangi sivri akıllı başkana bu aklı vermiş ? Başkan neler gördü, düşündü, öğrendi de böyle bir yola girdi ? Merak ediyorum, yarın başka şeyler çıkar mı ? Basın danışmanları yok mu onu uyarsınlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ